Aleksandar Vučić
Printscreen/Alo.rs
Aleksandar Vučić

Printscreen/Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Alo.rs

"Svi nam govore o kosovskom zavetu i na kraju od kosovskog zaveta jedini koji ne priznaje nezavisno Kosovo ostade veleizdajnik Vučić, od svih poštovalača kosovskog zaveta u okruženju, svi ljubimci ''velikih Srba'' ne mogu baš u ovoj sitauciji da urade nešto protiv nezavisnog Kosova, nego da mi to prepustimo ''veleizdajniku'' Vučiću da se sam bori protiv nezavisnosti Kosova - ko tužni sirak bez iđe ikoga", primetio je Vučić.

Ističući da ne govori ni o jednom govorniku na sahrani mitropolita, kaže da neki još nastupaju tako da mu sole pamet kako je izdajnik, ali drugima neće da kažu ni jednu reč.

"Ne govorim ništa o govornicima na sahrani pošto poštujem svakog od govornika i uopšte se njima ne obraćam", naglasio je Vučić.

Napiminje da nisu Srbi uvek plebiscitarno kao sada davali podršku na KiM odgovornoj i racionalnoj politici, a ne huškačima i bukačima.

Vučić podseća da je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine, kada on nije bio ni blizu vlasti i da je tada reakcija države Srbije bila uzasno neodgovorna, kao i ono što se posle dešavalo po pitanju Međunarodnog suda pravde, Euleksa i drugih stvari na štetu Srbije.

Aleksandar Vučić

Printscreen/Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Alo.rs

"I danas mnogi koji kunu, podvlačim da ne mislim ni na koga od govornika na sahrani, a koji su odgovorni za sve to što nam se zbivalo, sad ćute... A činjenice su sledeće: u njihovo vreme 85 zemljla je priznalo nezavisno Kosova, a oni ispadoše kosovski junaci - sve Obilić do Obilića, a mi, u čije vreme je povučeno 18 priznanja, Brankovići... Sve napako".

Neću da se junačim, već ću da kažem da nam je potrebno kompromisno rešenje i razgovor kako bi imali mir, naglasio je Vučić.

"Ne želim da bilo kojoj majci dete vratim u kovčegu, već da ima porodicu da može da razmišlja kako će da prehranjuje porodicu a ne da razmišlja ko će na njega da puca", naglasio je Vučić.

Kaže da se, ipak, ne sekira mnogo zbog tih stvari, licemerja i dvostrukih aršina.