Imaju velike planove: Haradinaj i  Veselji
Tanjug/ap
Imaju velike planove: Haradinaj i  Veselji

Tanjug/ap

Haradinaj i Veselji, Foto: Tanjug/AP

Lebe je u Srbici (Skenderaj), gde je otvorio fabriku vode, rekao da privremene institucije plaćaju "lažne ratne veterane, a međunarodna zajednica im finansira ključne projekte" za potrebe građana.

On je rekao da "nije normalno" da Kosovo ima novac, ali ga zloupotrebljava, posebno plaćanjem "lažnih veterana".

Predsednik Udruženja tzv. ratnih veterana Nasim Haradinaj je povodom te izjave ambasadora Lebea rekao da su "lažni veterani" u Švajcarskoj.

Pročitajte još:

 

Nasim Haradinaj je za prištinsku Gazetu ekspres rekao da ne želi da komentariše izjavu švajcarskog ambasadora koji je, kako je rekao, zloupotrebio situaciju.

"Na Kosovu ima lažnih veterana ... (ambasador) Ima svoje veterane u Švajcarskoj, a deo lažnih veterana su sam ambasador i Švajcarska", rekao je Haradinaj. On je pozvao Švajcarsku da dođe i pomogne Prištini da identifikuje te "lažne veterane".

Očekuje, rekao je, da se u vezi s tim pitanjem konačno nešto preduzme, ali da se najpre vidi koji su to Albanci koji imaju švajcarsko državljanstvo.

Pročitajte i ovo:

 

Na izjavu švajcarskog diplomate je reagovao i predsednik parlamenta Kadri Veselji rekavši da, kako je rekao, upravo u mestu u kome je otvorena fabrika vode ima mnogo "pravih boraca koji su se borili u okviru OVK".

"Ovde, gde je uložena ova velika investicija, časni ambasadore, bolo je mnogo pravih boraca OVK. U ovoj oblasti ima mnogo heroja, a postoje ljudi koji i danas doprinose miru. Ova zemlja je znala da daje ratnike, ali i veoma velike političare, kao što je predsednik Kosova Hašim Tači, koji je upravo iz ovog regiona", naveo je Veselji, preneo je Ekspres.