Gregori Kopli
Youtube printscreen
Gregori Kopli

Youtube printscreen

Gregori Kopli, Foto: Youtube printscreen

* Direktor Instituta za strateške studije u Vašingtonu Gregori Kopli otkrio šta smatra da je dobitna kombinacija između Srbije i Albanaca

* Smatra da Srbiji treba da se vrati onaj deo Kosova, gde je većinsko srpsko stanovništvo i kada bi bio napravljen koridor do zapadne Albanije, kako bi Srbija dobila izlaz na more

* Naveo je da je dosta vremena proveo ovde tokom 90-ih godina, prateći razvoj situacije dok je rat trajao, a pratio je i situaciju na Kosovu

Direktor Instituta za strateške studije u Vašingtonu Gregori Kopli izjavio je da kada bi se Srbiji vratio onaj deo Kosova, gde je većinsko srpsko stanovništvo i kada bi bio napravljen koridor do zapadne Albanije, kako bi Srbija dobila izlaz na more, što je američki predsednik Truman i zahtevao 1919. godine, onda bismo imali dobitnu kombinaciju između Srbije i Albanaca, bilo onih sa Kosova, bilo onih iz Albanije.

E sad, pošto komunikacije gotovo da i nema između Prištine i Beograda, mislim da tu treba aktivno da se uključi međunarodna zajednica, verovatno SAD, koje bi na taj način pokazale svoju snagu, moć i prestiž ovdje na Balkanu, kazao je Kopli.

Komentarišući sitauciju na Kosovu, direktor Instituta za strateške studije u Vašingtonu kaže da u ovom trenutku lideri na Kosovu su shvatili činjenicu da jednostavno ne mogu da naprave državu Kosovo da zavisi sama od sebe, tako da i njima ''cure opcije'' vrlo brzo.

ALBANSKOJ MAFIJI BI ČLANSTVO U INTERPOLU BIO VRHUNSKI USPEH! Drecun u Jutarnjem programu progovorio o Tačiju i Haradinaju!

JEDINO TAKO MOŽEMO OPSTATI! Predsednik Vučić otkrio bolnu istinu! Dešava se na Kosovu, tiče se svih građana!

- Videli smo svi nedavno da je premijer podneo ostavku, kako bi se odazvao pozivu Suda u Hagu zbog ratnih zločina. Problemi se, kada je samo Kosovo u pitanju, neće tako lako i samo rešiti. Međunarodna priznanja Kosova od strane država širom sveta su praktično iznuđena pritiskom i uticajem SAD-a, posebno pod Klintonovom administracijom, pa i onim poslije njega.

Kosovo

Tanjug/ Sava Radovanović

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Sada smo došli u fazu, kaže Kopli, da države povlače priznanja.

Naveo je da je dosta vremena proveo ovde tokom 90-ih godina, prateći razvoj situacije dok je rat trajao, a pratio je i situaciju na Kosovu.

PRIŠTINU ŠOKIRALA VEST! On će biti novi premijer Kosova! Zapečatili mu sudbinu! Pakt na Kosovu napravljen!

- Da se razumemo, Kosovo se više neće vratiti pod okrilje Srbije, kao što je to nekad bilo. Naš kolega Darko Trifunović je izneo nedavno plan zamene ili razmene teritorija, u zamenu za priznanje i to je po meni veoma razumno. Albansko stanovništvo i OVK su oduvjek imali želju da se ujedine sa Albanijom. To je vrlo moguće i moglo bi da bude priznato od strane međunarodne zajednice. Opet, kada bi se Srbiji vratio onaj deo KiM, gde je većinsko srpsko stanovništvo i kada bi bio napravljen koridor do zapadne Albanije, kako bi Srbija dobila izlaz na more, što je američki predsjednik Truman i zahtevao 1919. godine, onda bismo imali dobitnu kombinaciju između Srbije i Albanaca, bilo onih sa Kosova, bilo onih iz Albanije. E sad, pošto komunikacije gotovo da i nema između Prištine i Beograda, mislim da tu treba aktivno da se uključi međunarodna zajednica, verovatno SAD, koje bi na taj način pokazale svoju snagu, moć i prestiž ovdje na Balkanu - kazao je Kopli.

SPREMA SE NEŠTO VELIKO Amerikanci poslali vojsku Kosova u Albaniju, a u svemu se krije i PORUKA SRBIJI

Prema njegovim rečima, SAD to moraju da urade, neophodna im je baš ova prilika, isto kao i Srbiji i Albaniji.

Ostavila prazno mesto za svog pokojnog sina, srušila se na zemlju kad je videla ko se pojavio! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 18:45 Dve godine nakon strašne tragedije, trebalo je da se uda za čoveka svojih snova. Foto: Facebook printscreen Beki je doživela najgoru noćnu moru svake majke. Njen sin Triston preminuo je kad je imao 19 godina. Dve godine nakon strašne tragedije, trebalo je da se uda za čoveka svojih snova.

Ono što Srbija želi i treba da bude, to je jedan moćan most između istoka i zapada. Po meni, to je velika prilika za Srbiju da postane pravo raskršće Balkana. Srbija i Srbi moraju da imaju veliku, pravu, dugotrajnu strategiju, što u ovom trenutku nema. Ne verujem i ne mora da znači da Srbija treba da vidi sebe u EU ili da ima bliske odnose sa NATO-om. Srpska uloga treba da bude takva da Srbija bude Srbija. Srbi u ovom trenutku, ponovo moraju da veruju sami u sebe, jer koliko sam ja upoznao Srbe, oni su vrlo jedinstveni, koji kad su ujedinjeni mogu da učine velike stvari, ali samo izaberu li pravi put. Uzmite primer Nikole Tesle i on je samo jedan od na hiljade primera svjetski priznatih ljudi. Srbima upravo to treba, neko ko će da bude i srpski i svetski - zaključio je Kopli.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (5)

Za Predsednika

09.09.2019 22:03

Ziveo Gregori Kopli - da bude pocasno predsednik !

Dragan

10.09.2019 18:26

@Za Predsednika - Albanci ne daju ni zvecan a kamoli da sanjamo nesto za teritorije drzave Albanije ?!!

Salim

10.09.2019 07:28

Verovatno je mislio izlazak na Dunavu.

Dragan

10.09.2019 18:32

@Salim - Hahahaha sigurno brate to mislim i ja !

ssdivizion

10.09.2019 20:03

valda je mislio na MORAVU ili u neku vestackujezeru u srbiju