Nebojša Stefanović
Tanjug/Dimitrije Goll 15.06.2018
Nebojša Stefanović

Tanjug/Dimitrije Goll 15.06.2018

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 15.06.2018

* Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će na zasedanju Generalne skupštine Interpola u oktobru ukazati na to da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi da tzv Kosovo bude primljeno u tu organizaciju

* On je dodao da Srbija na sprečavanju prijema tzv Kosova u tu policijsku organizaciju već temeljno radi sa partnerima

* Ocenio je da će borba biti teška, jer nije u pitanju samo Priština, već i svetske sile koje su priznale nezavisnost tzv Kosova i koje zajedno sa Prištinom lobiraju za prijem u Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će na zasedanju Generalne skupštine Interpola u oktobru u Čileu ukazati na to da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi da tzv Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

- Nećemo da dozvolimo da zasedanje Generalne skupštine Interpola prođe bez naše borbe. Ja ću predvoditi našu delegaciju i otići ćemo i ranije, kako bismo razgovarali sa velikim brojem ministara unutrašnjih poslova koji suštinski odlučuju o glasanju - naveo je Stefanović za TV Prva.

Predsednik Vučić ovo nije mogao da prećuti! Na pitanje novinara odgovorio žustro!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 08.09.2019. 11:49 - 08.09.2019.

On je dodao da Srbija na sprečavanju prijema tzv Kosova u tu policijsku organizaciju već temeljno radi sa partnerima, ali i sa zemljama koje su na prošlom zasedanju radile protiv naših interesa.

- Hoćemo da ih uverimo da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi za prijem tzv Kosova u Interpol i da ne možemo na taj način da narušavamo integritet Interpola i da bi to nanelo štetu ugledu te policijske organizacije - naglasio je Stefanović.

Pročitajte još:

On je ocenio da će borba biti teška, jer nije u pitanju samo Priština, već i svetske sile koje su priznale nezavisnost tzv Kosova i koje zajedno sa Prištinom lobiraju za prijem u Interpol.

- Oni žele da privremene prištinske institucije budu primljene u što više međunarodnih organizacija kako bi time podržali tzv nezavisnost - rekao je Stefanović gostujući na TV Prva. Ministar je izrazio uverenje da će Srbija, u saradnji sa pratnerima, imati šansu da se bori da ostvari svoje nacionalne interese, bez obzira na to što će borba, kako je rekao, biti izuzetno teška.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina