"O ČEMU BRE TI PRIČAŠ?" Dodiku pao mrak na oči zbog američkog kauboja, sve mu sasuo u lice!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da su poslednji istupi specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera odraz kontinuiteta njegove politike prepoznatljive po mešanju i pokušaju arbitriranja kad su u pitanju unutrašnje stvari zemalja u kojima se pojavljuje.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Printscreen

Palmer je ranije izjavio da institucije BiH "treba oplemeniti" da bi se omogućilo da sistem funkcioniše i da tako zemlja ispuni uslove za članstvo u EU.

Kako je Dodik rekao agenciji Srna, on uglavnom donosi rešenja koja su na štetu naroda i država u koje dolazi i u kojima "zaobilazeći realnost striktno pokušava da nametne svoja rešenja", prenela je RTRS.

"Taj isti Palmer pripada ekipi koja je stvorila Dejtonski sporazum, a on ga upravo krši, nameće rešenja, preti i sankcioniše svakoga ko ne ispunjava njegove želje, zaobilazeći odrednice istog tog Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik.

Metju Palmer
Metju Palmer, Foto: Tanjug

Dodik je kazao i da je očigledno da Palmer favorizuje zemlje i političke elite koje pristaju na to da im on uređuje unutrašnju politiku i da ironija bude još veća to nazivaju demokratijom.

"Ako je to demokratija kako je vidi on mi na to nikada nećemo pristati", rekao je on.

Kada se radi o Kosovu i o tome da bi sporazum trebalo da dovede do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, Dodik je podsetio Palmera da je Srbija davno postala međunarodno priznata država i da mu nije jasno o kakvom priznanju on sad govori.

"I u ime koga govori? Koliko nam je svima poznato Ameriku predstavlja njen predsednik. Kad se već pomenuti Palmer toliko strastveno zalaže za nezavisnost Kosova i Metohije moralo bi mu biti jasno da onda ista pravila važe i za Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

Povezane vesti

 • Korisnik: zagondzija
  07/08/2020 - 08:52
  Jedan je Mile Dodik tako se brani narod i drzava ✊💪🇷🇸👍
 • Korisnik: vlada
  07/08/2020 - 08:45
  Au, nisam baš ljubitelj ovoga Dodika, al ovo je sve u pravu, i bravo što im je ovako rekao. Retki su oni koji se usude ovako.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi