BEZ PROMENE ZA GRAĐANE SRBIJE Uslovi za ulazak u Grčku isti do 22. oktobra
EPA/ Ida Marie Odgaard

Potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanoj bolesti Kovid-19 ili negativni PCR / brzi test, zajedno sa popunjenim elektronskim PLF obrascem i dalje su obavezni za ulazak u Grčku, prema odluci vlade, koja se takođe odnosi i na građane Srbije, kojom su postojeći uslovi produženi do sledećeg petka, 22.oktobra.

Prema odluci Vlade Grčcke, svi posetioci "bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju ", kao i u proteklih pet meseci, imaju četiri mogućnosti, u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na Kovid-19.


Kako je prenela agencija MIA, ulazak je i dalje moguć uz negativan antigenski test na kovid-19, star najviše 48 sati pre dolaska u Grčku ili uz negativan PCR test, koji je urađen tokom poslednjih 72 sata pre dolaska.

Odobren je ulazak i u slučaju kompletne imunizacije protiv korona virusa, uz potvrdu o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 14 dana od revakcinacije ili uz potvrdu da je osoba preležala kovid-19, u periodu od najmanje 30, a najviše 180 dana od putovanja.

Ove obaveze važe za odrasle i za maloletnu decu od 12 godina i stariju, a sva lica (važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave PLF (Pašenger Location Form) preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Greku) - i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Evropski digitalni Kovid sertifikat i dalje je četvrta alternativna mogućnost ulaska u Grčku.

Komentari (0)

Loading