DAN U GRČKOJ I ZA 30 EVRA Srbi tokom maja najviše putuju u ove zemlje
Foto: Shutterstock

Prema rečima turističkih agenata, gotovo svi prolećni aranžmani za Grčku, ali i druge evropske destinacije, uveliko su rasprodati, a neke ture su već krenule. 

- Imamo dosta mini-odmora rezervisanih u maju i to najviše za područje severnog dela Grčke. Atina je uvek aktuelna za Vaskrs, sa celokupnom istorijskom ponudom koju nosi ova regija i izletima u okviru aranžmana - istakla je Branka Karadžić, sagovornica Blic Biznisa.

sarti

Foto: Youtube/Printscreen

 

Prema njenim rečima, najjeftiniji su hoteli na Halkidikiju, kao i da su neki putnici svoje prolećno putovanje u Grčku rezervisali još u novembru.

- Avio-aranžmana gotovo da više nema, dok je u autobuskom prevozu ostalo još mesta - ispričao je Miloš Jovović, direktor jedne turističke agencije i dodao da je kod njih Peloponez najtraženiji, ali se, takođe, i njima traži mesto više u atinskoj regiji, odnosno Atini, Patri i drugim gradovima u blizini.

- Temperatura u maju je tamo kao u Hurgadi, dakle oko 26-27 stepeni, a upravo to toplo vreme je posebna prednost ovog perioda koja i privlači naše ljude. Dodaje da su ovakve temperature svakako posledica klimatskih promena, sve je toplije, ali to nije jedini razlog zašto je "maj novi jul", kako je rekao naš sagovornik.

- Mnogi hoteli u Grčkoj daju gratis ručak i ležaljke i uopšte gratis "all inclusive" paket, tako da dan može koštati svega 30 do 40 evra. Oni svoju ponudu na taj način prilagođavaju našim turistima jer strani turisti mnogo manje putuju zbog geopolitičke situacije. Mnoge zapadne zemlje su otkazale kapacitete i preusmerile na nas. Može se reći da su stranci smanjili svoj odlazak za 10 do čak 40 odsto u nekim slučajevima. Na primer, ako su imali zakazana 4 leta, realizovaće jedan ili dva - objašnjava Jovović.

Zaključuje se, dakle, da recesija u zapadnim zemljama ostavlja posledice i u njihovom turističkom sektoru. Sa druge strane, naši ljudi koji se ipak odluče za rani odmor u Grčkoj, biraju ponudu u zavisnosti od toga broja neradnih dana oko Prvog maja i Vaskrsa, ali naš sagovornik navodi da je prosek 5 dana. Dodao je da ima i onih koji ostaju i do 10 dana, baš zbog gorenavedenih benefita.

- Cela porodica može da letuje za 700 evra, čak i kasnije u sezoni - dodao je naš sagovornik.

Popularni i evropski gradovi

Kao pravoslavna zemlja Grčka je prvi izbor za vaskršnje praznike, ali ipak ima i onih koji za praznike vole da obiđu i druge atraktivne evropske destinacije.

Ovog proleća veliko interesovanje vlada za Trstom, Bečom, Temišvarom ili Ohridom, a naša sagovornica Branka Karadžić je dodala da su među najtraženijim još i Lisabon, Pariz i Kopenhagen.

- Pored tih evropskih gradova, imamo mnogo rasprodatih aranžmana i za Kipar, Crnu Goru, Maroko i Bugarsku.

(Blic Biznis)

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Kako se pevači brane od gomile žena? 😄😎 Celu emisiju Zakuvavanje sa Dejanom Lazovićem pogledajte na našem YouTube kanalu u 20h ▶️ #alo #alodnevnenovine #dejanlazovic #fypシ゚viral #viralvideo #fypシ #fy #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading