Dve bebe pobedile korona virus!
Foto: Shutterstock

 

Prema oceni Kriznog štaba bolnice, stanje u kovid bolnicama je ozbiljno, ali pod kontrolom.

- Veliki je broj oboljelih sa teškim kliničkim slikama, a karakteristično za ovaj talas i oboljevanje mlađih ljudi - rekao je danas šef Kovid bolnice primarijus dr Mikajlo Lazić.

- Dobra vest je da su otpuštene dve od tri bebe hospitalizovane zbog zaraze virusom korona. One su u dobrom stanju, kao i treća beba, koja će biti otpuštena u narednim danima - naveo je dr Lazić. U protekla 24 sata na virus korona pozitivne su 42 osobe u Bijeljini.

Prema rečima profesorke dr Biljane Mijović, kliničkog epidemiologa, broj potvrđenih na kovid 19  je nešto manji u odnosu na ranije talase, kada je broj na dnevnom nivou iznosio 140 ili 80, a shodno tome i broj hospitalizovanih.“Očekujemo da će doći do poboljšanja situacije za mjesec dana, ali broj onih koji se hospitalizuju neće pratiti broj potvrđenih, jer liječenje traje dugo”, rekla je profesor Mijović.

Prateći vakcinisanost i obolevanje, ona je istakla da se efikasnost vakcina kretala od 85 do 95 odsto, shodno prethodnim navodima proizvođača.

- Svedoci smo, kako u Bijeljini, tako i u drugim gradovima, da su veoma velike razlike u kliničkim slikama između vakcinisanih i nevakcinisanih. Zbog činjenice da je delta soj daleko smrtonosniji od prethodnih,  pozivam stanovništvo da iskoristi mogućnost da se zaštiti dostupnim vakcinama u domovima zdravlja - istakla je profesor Mijović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading