KURTI DIREKTNO RUŠI DIJALOG Beograd spreman, Aljbin neće da pregovara
EPA

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti pokazao je da ga dijalog i normalizacija odnosa ni malo ne zanimaju i direktno odbija da pregovora i o ZSO i o energetici.

Tako je u danu nove runde pregovora, Kurti izjavio da ne može biti formirana "monoetnička ZSO", a da je "Srbija ta koja treba da promeni Ustav, shodno jednostranoj odluci o proglašenoj nezavisnosti".

Ubrzo je stigao novi udar na dijalog i normalizaciju odnosa, jer je Kurti poručio da nema pregovora o energetici sa Beogradom, što je u direktnoj suprotnosti sa Briselskim sporazumom.

- O ovome ćemo razgovarati sa Briselom, a ne sa Srbijom, jer je to unutrašnja stvar zemlje. Dakle, ako se ova tema tamo pokreće, onda se ona pokreće samo na relaciji Priština-Brisel, a ne Priština-Beograd - istakao je Kurti za Klan Kosova.

Istovremeno, Beograd je pokazao konstruktivnost tokom današnje runde pregovora, a iz naše delegacije je poručeno da su uvek spremni da razgovaraju.

- Mi smo došli da razgovaramo i apsolutno smo spremni da razgovaramo sa Prištinom. Zato smo ovde. Sada je njihova konstruktivnost na ispitu i da li će do direltnih razgovora doći, sada zavisi isključivo od Prištine. Mi smo došli u Brisel vodeći se pozivom EU da danas razgovaramo o formiranju ZSO, kako je to najavljeno i u saopštenju EU od 30. septembra - naveli su u delegaciji Beograda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading