"SLADOLEDŽIJA" KOJEG ĆE SRBIJA UPAMTITI Prodavao je sladoled i prao kola da bi preživeo, stavljali mu pištolj na čelo, ali veliko srce nikada nije izgubio (VIDEO)
EPA

 

Znate li onu poslovicu "Ko zna zašto je to dobro". Ako ste si ikada zapitali zašto je nešto što radite dobro, ili vam se tako čini u datom momentu, verujte da će vas jednog dana sačekati i odgovor na to pitanje. Upravo to je saznao i momak velikog srca koji iza sebe ima prilično buran život.

Rišarlison de Andrade (25), fudbaler Totenhema važi za veliku zvezdu kluba iz Londona, što je sasvim i normalno s obzirom na to kakve partije pruža u prethodne dve sezone. Međutim, nije uvek teklo med i mleko ili u Rišarlisonovom slučaju možemo reći sladoled. Zašto baš sladoled?

EPA

 

Brazilski fudbaler ja kao jako mali prodavao čokaladu i sladoled kako bi zaradio novac za svoju porodicu koja je bila jako siromašna. Rođen u Novoj Veneciji u Brazilu, mestu koje je kao i veliki broj sličnih poznato po trgovini narkoticima. Rišarlison je bio blizu toga da krene pogrešnim putem, ali...

- Veliki broj mojih prijatelja odlučio je da se bavi trgovinom droge jer su tu videli laku i brzu zaradu. Ja sam znao da je to pogrešno pa sam umesto toga prodavao sladoled i čokoladu ili prao kola. Pričali su mi: "Ne budi kukavica, hajde da pušiš travu sa nama", ali nisam odustao od svojih planova iako smo bili jako siromašni. Bili smo jako siromašni - rekao je Rišarlison za "San".

Kroz veliku životnu dramu napadač Totenhema prošao je takođe kao mali dečak. Jedan od narko dilera sumnjao je da je Rišarlison došao u "njegov" deo grada kako bi prodavao drogu pa je izvadio pištolj i cev stavio ga Brazilcu na čelo.

EPA

 

- Bio sam jako uplašen. Da je povukao okidač sve bi se završilo. Mislim da me je pomešao sa nekim, učinilo mu se da sam došao da prodajem drogu na njegovoj teritoriji, a ustvari sam samo igrao sa pištoljima. Rekao mi je da će me ubiti ako me ponovo vidi. Čim je spustio pištolj potrčao sam koliko me noge nose - priseća se zvezda Brazila.

Kada se upoznao sa brazilskim biznismenom Renatom Velaskom sve je krenulo svojim tokom. Atletiko Mineiro i dolazak u ovaj klub 2014. godine sve su preokrenuli. Selidba u Fluminense i sjajne partije preporučile su ga Votfordu, a onda i Evertonu. U međuvremenu je dočekao i poziv u rerepzentaciju gde je zaigrao pored kako je i sam rekao velikog idola Nejmara.

Pored svega što je prošao, Rišalison nikada nije izgubio tu pravu dobrotu koji nosi u srcu. Nil Herison, momak koji je veliki navijač Evertona povredio se prilikom proslave jednog pogotka Brazilca, a već sutradan čekao ga je upravo mladi napadač kako bi ga oraspoložio sa potpisanim dresom.

 

 

Pa odlazak na druženje sa malim Džensenom iz Liverpula koji je ostao bez majke. Brazilac se odmah odazvao kako bi uveselio i posetio mališana, a pored toga mnogo baš mnogo poklonjenih dresova nakon utakmica... Svi se sećaju gesta na utakmici protiv Fulama kada je oduševio planetu. Nakon utakmice jedan od radnika na nadogradnji tribine na "Krejvn Kotidžu" upitao je Rišarlisona za dres, a on ga skinuo i poslao čoveku na skeli. Slika je brzo postala istorijska.

 

 

Trka sa Mbapeom u Kataru

Rišarlison je trenutno najbolji strelac Brazil na Mundijalu u Kataru sa tri pogotka. Dva je postigao baš protiv Srbije, a dodao je i još jedan na meču sa Južnom Korejom.

Brazilca čeka težak zadatak u trci sa Kilijanom Mbapeom koji već ima pet pogodaka, ali za sjajnog centarfora Totenhema ništa nije nemoguće.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading