SUD DONEO ODLUKU: Milović oslobođen optužbi da je pokušao da ubije Vukotića
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Prema navodima, crnogorske Pobjede, optužnica Specijalnog tužilaštva potvrđena je u delu kojim se Milović i Novaković terete za pripadništvo kavačkoj kriminalnoj organizaciji, a u odnosu na Novakovića i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, kazala je za Pobjedu savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

Novaković se tereti da je kao aktivni službenik Uprave policije - Odeljenja bezbednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Ljubu Miloviću koji je te informacije dalje prosleđivao Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana.

Prema stavu tužilaštva, Milović i Novaković su se teretili da su tokom 2020. godine dva puta učestvovali u pokušaju likvidacije Vukotića, čije ubistvo je jednom sprečeno ispred Odeljenja bezbednosti Kotor - hapšenjem optuženog člana Zvicerove ekipe Petra Mujovića koji je čak tri puta pokušao da ubije "škaljarca".

Mujović je nakon hapšenja 21. oktobra 2020. godine sve priznao u policiji, ali je pred tužiocem odlučio da se brani ćutanjem.

SUD DONEO ODLUKU: Milović oslobođen optužbi da je pokušao da ubije Vukotića

Printscreen

 

Protiv njega je ipak pokrenut krivični postupak, ali zbog nedozvoljenog držanja oružja, za šta je osuđen na petomjesečnu kaznu zatvora. Godinu kasnije, analizom Skaj komunkacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, pronađene su komunkacije Zvicera, Kašćelana i Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

Na osnovu ovog dokaza Specijalno tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu za planiranje likvidacije Vukotića. Skaj komunikacije otkrile su i da su podaci o kretanju Vukotića na dan kada je ispred zgrade policije planirana njegova likvidacija "curile" preko policajca Novakovića.

Zahvaljujući Novakoviću "kavčani" su znali da je 22. oktobra 2020. godine ispred tunela Vrmac saobraćajna policija zaustavila blindirano vozilo u kojem se nalazio Vukotić sa prijateljima.

Čelnik škaljaraca je tada odbio da izađe iz vozila i nije dopustio pregled njegovog automobila zbog čega su mu policajci saopštili da zbog toga moraju da ga privedu na informativni razgovor u zgradu policije gdje ga je, zahvaljujući dojavi Novakovića, sačekao Petar Mujović.

Zbog neprofesionalnog postupanja policajaca i izlaganja opasnosti prilikom privođenja na informativni razgovor, Jovan Vukotić je podnio krivičnu prijavu, ali je ona odbačena.

Skaj komunikacije razotkrile su i da je ubistvo Vukotića planirano 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara.

Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz pritvora, nakon što je obustavljena istraga protiv njega i nakon što je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Plan da vođu "škaljaraca" ubiju 31. jula 2020. godine propao je jer Vukotić nije dolazio na sahranu već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli. Vukotić je stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru, dok su njegova supruga, dete i vozač preživeli napad. Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je likvidaciju Vukotića organizovao Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading