DA LI JE TUŽILAC SAŠA ČAĐENOVIĆ ŠTITIO BELIVUKA? Majka ubijenog Damira Hodžića otkrila: "Lagao je o smrti mog sina"
Foto: Printscreen/privatna arhiva

Prema optužnici, za te likvidacije terete se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković iz Kraljeva.

Kako je ranije u potresnoj ispoviesti za medije govorila Sabaheta Hodžić, majka i tašta ubijenih, ona i njena porodica već dve godine vode neprekidnu borbu da saznaju istinu.

- Tog dana kada su Damir i Adis nestali, nisam bila u kontaktu ni sa jednim od njih dvojice. Adis je došao dan pre nego što se sve to dogodilo kod nas kući i rekao da mu treba naš porodični auto, ali nam nije ni rekao za šta mu treba. Tek sam kasnije čula od njegove majke da je njoj rekao da ide negde da odveze Damira i da se brzo vraća. Tog dana uveče, ja sam zvala Adisa da vidim kada će doći, ali on se nije javljao uopšte - rekla je ona.

DA LI JE TUŽILAC SAŠA ČAĐENOVIĆ ŠTITIO BELIVUKA? Majka ubijenog Damira Hodžića otkrila:

Adis SpahićFoto: privatna arhiva

 

Kako kaže, ubrzo su shvatili da su nestali i krenuli su da ih traže, ali im je policija sedam dana nakon nestanka zabranila da nastave potragu.

- Suprug i ja smo pokrenuli ličnu istragu i nedelju dana smo konstantno tragali, uporedo sa Specijalnim timom, od kuće do kuće i tražili snimke kamera od ljudi. Tako smo pratili automobil, odnosno kuda su oni išli. Kada smo došli do jedne benzinske pumpe u Danilovgradu, za koju mislim da je na putu do te Stanjevića rupe, taj sedmi dan, zvali su nas iz tužilaštva i stopirali nas. Rekli su nam da opstruiramo istragu, da činimo krivično delo. Bili smo primorani da odustanemo - objašnjavala neutešna majka i dodaje:

- Ne mogu da prežalim što nismo nastavili da tražimo kada su nas zaustavili, verovali smo državi, tužilaštvu i organima reda kojih očigledno nema jer smo mi ti od kojih je policija dobila sve snimke sa privatnih sigurnosnih kamera. Možda bi ispalo nešto drugo da nas nisu stopirali - navodela je ona.

Dodala je i da je u narednih pola godine, od nestanka sina i zeta, jedina informacija koju su dobijali od policije bila da oni rade na slučaju.

- Posle pola godine smo nastavili da se obraćamo specijalnom timu i nailazili smo uvek na isti odgovor: „Radimo na slučaju“. U startu sam osetila da me lažu i zavlače jer kao stalno nešto rade, a zapravo ništa nisu radili. Ja sam im i rekla: „Vi radite jer ste ih vi i odradili“, oni su mi samo rekli: „Nemojte tako“. Još tada sam im rekla, da nije Srbija potegla celu priču, sve bi ovo ostalo nerešeno - kaže neutešna majka i dodaje da ima zapisano sve gde je bila, koliko puta, kod koga i ko je svaki put primio.

- Svaki put bi nas primio neko drugi. Primio nas je i taj Lazović jednom, a znamo svi gde je on sada, eno, ima i slika“.

Kako ističe, saznanja šta se sa Adisom i Damirom dogodilo dobili su iz srpskih medija, nakon čega im se obratio i sada uhapšeni tužilac Saša Čađenović.

- Zvali smo da pitamo da li ćemo mi kao porodica od druge države da saznajemo šta se desilo sa našim sinom. Nakon toga smo se prvi put videli sa tužiocem Čađenovićem, koji nam je rekao da je Damira ubio Belivuk 14. oktobra 2020. godine iz vatrenog oružja, u automobilu i da za to ima slike i mnoštvo dokaza, ali da nismo spremni to da vidimo - objasnila je Sabaheta.

DA LI JE TUŽILAC SAŠA ČAĐENOVIĆ ŠTITIO BELIVUKA? Majka ubijenog Damira Hodžića otkrila:

Damir Hodžić/Privatna arhiva

 

Na njihovo insistiranje, kaže, videli su se i naredni put kada im je rečeno da su mladići zapravo ubijeni na drugom mestu, odnosno u kući u mestu Stanjevića rupa u Spužu.

- Sledi pres-konferencija, išla je slika u pozadini, a Čađenović izjavljuje da se na toj slici nalazi moj sin. Odmah nakon iznošenja slika u javnost, zakazujemo novi sastanak sa tužiocem Čađenovićem na kojem tvrdi da nema ništa sa tim slikama koje su izašle u javnost, da su to novinari nabavili i da na njima nije naš sin - navodi ožalošćena majka.

Kako je dodala, u narednim mesecima još nebrojano puta videli su se sa tužiocem, ali da do danas nisu videli nijedan dokaz o ubistvu sina.

- Čađenović nam je od početka pričao da nama ne treba advokat i da nam je on dovoljan, da će on sve razrešiti. On je plakao kao malo dete kada sam poslednji put bila kod njega. Moj suprug i ja smo se samo gledali jer nam nije bilo jasno zašto on plače za naše dete, a čak ga nije ni poznavao. Plakao je kao da mu je rod najrođeniji. Moj muž ga je i pitao: „Što vi plačete?“ Nakon toga, mene je tužilac Čađenović blokirao na telefonu - rekla je Sabaheta.

Podsetimo, Saša Čađenović, crnogorski specijalni tužilac, uhapšen je juče u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je od 2020. do 2022. godine stvorio kriminalnu organizaciju i zloupotrebio službeni položaj.

- Specijalni tužilac Saša Čađenović sredinom 2020. godine postao je pripadnik kavačkog klana - navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Posle saslušanja, na kom je negirao krivicu, ali i odbio da odgovara na pitanja tužioca, Čađenoviću je određeno zadržavanje do 72 sata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading