DEČACI VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI Lekari iz Tiršove o stanju dece povređene u Bugarskoj
Masanori Jošida

Kako je kazao dr Siniša Dučić, direktor ove dečje klinike, od sedmoro mališana povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj u prošlu nedelju, koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu", šestoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedno dete je još u bolnici.

- Dečaci koje smo juče primili posle lečenja u klinici "Pirgov" imaju teške povrede, jedan zaista tešku povredu mozga, a drugi mnogobrojne povrede kostiju i kože - kaže dr Dučić.

Foto: Printscreen

 

- Dečak sa neurotraumom je stabilan, nije životno ugrožen, i verujemo da ćemo zajedno uspeti. On nije na respiratoru, svestan je u smislu da reaguje na poziv i na grube nadražaje, ali ne komunicira.

Drugi dečak koji je više puta operisan u Sofiji, kako kaže dr Dučić, takođe je stabilan.

-Odmah po prijemu u "Tiršovu" on je previjen, dajemo mu antibiotike širokog spektra delovanja da bi sprečili eventualnu infekciju, jer ima brojne rane na telu, mnogo povređenih kostiju i kože - objašnjava dr Dučić.

- Obojica će morati duže da ostanu u bolnici.

Ostala deca koja su lečenje posle Bugarske nastavila u "Tiršovoj" i u međuvremenu otpuštena, otišla su u većini iz bolnice u stabilnom stanju i sa propisanom antibiotskom terapijom

-Ostalo je samo dete koje smo operisali zbog preloma dela lakta i stranog tela u laktu sutradan po prijemu u bolnicu, i planirano je da i ono u ponedeljak ide kući, kaže dr Dučić.

MINISTAR ZDRAVLJA BUGARSKE IZNEO NAJNOVIJE INFORMACIJE Evo u kakvom su stanju deca koja se danas vraćaju - Alo.rs

Deca koja su povređena u Bugarskoj stižu u Srbiju - Alo.rs

Autobus pun dece sleteo zbog grisine! (VIDEO) - Alo.rs

Autobus sa 49 putnika, srpskih državljana, među kojima većina deca, doživeo je prošle nedelje saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija. U udesu je povređeno 12 osoba, od toga jedna odrasla osoba, odnosno vozač. 

Autobus je sleteo sa puta i prevrnuo se na bok u jarku.

Komentari (0)

Loading