DRAMATIČNO Ispovest putnice iz autobusa koji se prevrnuo na auto-putu u Bugarskoj (VIDEO)
Foto: privatna arhiva

Najteže povrede zadobili su dečak N. T. (11) i njegov drug I. Č. (11), dok je još šestoro dece povređeno. Povređeno je i četvoro roditelja, a Nataša Radovanović, koja je umetnički rukovodilac ansambla narodnih igara i pesama „Ju lira“, ispričala je za Alo! detalje horora kroz koji su prošli.

- Alen A. i njegova supruga Bojana sedeli su iza mene, a ja sam bila iza vozača! Alen me je ponudio grisinama. Komentarisali smo kako su ukusne i valjda dok je pričao, on se zagrcnuo. Uhvatio ga je onaj neprijatan kašalj i nije mogao da se zaustavi. Pio je i vodu i sok. Čoveku je bilo neprijatno i zacrveneo se!

Kazala sam mu: „Alene, najbolje ti je  da ustaneš, da se malo ispraviš, iskašljaćeš se“ - navodi Nataša i dodaje da ju je Alen poslušao, ali onda rešio da sedne na pomoćno sedište, koje je moralo da se izvuče.

- Alen se okrenuo da spusti sedište, a vozač koji je držao volan sa dve ruke počeo je desnu da spušta, govoreći: „Neka, neka, ja ću“. Kako se nagnuo da pritisne sedište, tako mu je refleksno krenula i druga ruka, koja je bila na volanu... Sve je trajalo dve sekunde. Kada je shvatio da gubi pravac, pogledao je ka putu i rekao: „Vidi ovo!“. Tu je autobus sleteo - kazala je Nataša.

 

Ona je opisala i agoniju koja je usledila.

- Kretali smo se sigurno još nekih 150 metara kroz kanal i sva sreća da teren nije bio takav da se otkotrljamo. Zaustavio nas je betonski nagib! Moj osećaj je bio da je to kraj mog života i da je gotovo. Kada sam shvatila da sam preživela, čula sam decu koja vrište. Alen je vikao supruzi: „Bojana, ja nemam nogu!“. Pogledala sam, a njegovo desno stopalo se klatilo na koski. Bila sam u šoku. Na meni su bile šipke.

Uspeli su da me izvuku, videla sam decu krvavu koja su vrištala. Kao da sam bila u horor filmu - ispričala je Radovanovićeva kroz suze, čudeći se da je sve preživela.

- Deca su vrištala, plakala i tresla se! Kao zombi sam posmatrala Alena kojem je stopalo visilo na koski... Sve je počelo kada se on zagrcnuo zbog grisine, a vozač je pokušao da mu pomogne - ispričala je u ispovesti za Alo! Nataša Radovanović iz folklornog ansmbla „Ju lira“ iz Batajnice, čiji su članovi doživeli strašnu nesreću u Bugarskoj kada je autobus sa 38 putnika sleteo u kanal!

Deca ležala isečena i krvava!

Nataša je ispričala u kakvom stanju su bili najteže povređeni.

- Deca vrište, roditelji ih dozivaju, deca njih! Gledala sam im krvave glave. Jedna devojčica je stajala ispred mene i sva se tresla. Jednog od roditelja sam videla skroz krvavog, a najgore su prošli dečaci. I. Č. je ležao pored kanala. Skroz se isekao. On leži u Sofiji, kao i njegov drug N. T. Hodala sam kao zombi belom linjom i nisam mogla da dođem sebi - kazala je Nataša.

Vozač bio odmoran

Umetnički rukovodilac ansambla „Ju lira“ želela je da naglasi da je vozač autobusa bio profesionalan, odmoran, da se šalio i normalno razgovarao sa njima i da ništa nije ukazivalo na strašnu nesreću.

- Muzika se čula, deca su bila vesela, pričali smo kako je bilo na festivalu. Jedna trudnica došla je od kraja autobusa kod nas i tražila da se pojača muzika, da pevaju, što je normalno!

Vozač je bio naspavan i odmoran, vozio je tek 175 kilometara kada se dogodila nesreća - opisuje naša sagovornica.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading