MINISTAR ZDRAVLJA BUGARSKE IZNEO NAJNOVIJE INFORMACIJE Evo u kakvom su stanju deca koja se danas vraćaju
Foto: Printscreen

Ministar zdravlja Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas u izjavi za medije da je stanje dvoje dece koja su lečena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju.

- Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa lekarima u bolinici u kojoj su bili smešteni i ubedili su me da mogu da budu bezbedno prevezeni u Beograd - rekao je ministar.

Dvoje dece bi uskoro trebalo da bude prebačeno na lečenje u Beograd helikopterima MUP-a Srbije, a očekuje se da će let trajati oko sat vremena.

- U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Staroj Zagori na lečenju je još troje dece koja su lakše povređena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju - dodao je Ministar.

Ministar je takođe dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza dece za Srbiju.

- Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravlja dozvolio je da naši timovi lekara procene kada će deca biti prebačena u njihovu zemlju - rekao je on.

On je dodao da su i roditelji dece koji su povređeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju. - Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana nalečenju, jer postoji potreba za menjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala - rekao je Mendžidijev.

Podsetimo, dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice. Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.

Komentari (0)

Loading