danka ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za šta im preti doživotna robija, a klupko zamršenog slučaja krenulo je da se odmotava nakon poligrafskih testiranja koje je policija radila u danima nakon nestanka devojčice.

Policija je dosad pretražila gotovo svaki kutak Bora, Banjskoj polja, ali i sela u okolini u potrazi za nestalom Dankom Ilić. Zasad nijedan trag nije doveo do tela deteta, odnosno lokacije gde su ga sakrili osumnjičeni.

Pretpostavlja se da su oni telo, nakon što su devojčicu udarili kolima, odneli i sakrili na deponiji, a potom je jedan od osumnjičenih u narednim danima premestio telo. Potraga za devojčicom najveća je u Srbiji u proteklih nekoliko godina.

Više desetina, pa i stotina, policajaca danonoćno su bili na terenu, razgovorali sa meštanima, a sve u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi ukazao šta se devojčici dogodilo. Ipak, prelomni trenutak u istrazi bila su poligrafska testiranja.

danka ilic

Foto: Alo ilustracija

 

 

-U potrazi su korišćena sva tehnička sredstva. Dronovi i helikopteri, psi tragači… Pregledano je više stotina vozila, kuća, u istom danu kada je nestala Danka Ilić uradili smo 15 poligrafskih testiranja - rekao je ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za medije, na kojoj su saopšteni detalji ubistva deteta.

Upravo od ovih 15 poligrafskih testiranja, dva su bila ključna za smer istrage.

Reč je o ispitivanju dvojice kasnije osumnjičenih za ubistvo.

Tako je Gašić rekao da su osumnjičeni već drugi dan dovedeni i poligrafski testirani.

-Vozač je imao zakasnelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle, njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu - rekao je ministar policije.

Alo.rs/Espreso

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading