Danka Ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Podsetimo, Dragijević je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao ubistvo deteta, da je telo bacio na deponiju, ali dva dana kasnije prebacio na drugu lokaciju koju nije želeo da otkrije. Srđan se branio ćutanjem, a otkazao je punomoćje svom advokatu i tražio po službenoj dužnosti.

"Moje mišljenje je da su osumnjičeni nešto uradili sa telom devojčice. Da su je raskomadali ili zapalili, a delove odneli možda čak i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. On je mišljenja da policija nakon ovog vremena teško može naći telo ubijene Danke", kaže Časlav Ristić, forenzičar u penziji.

Prema njegovim rečima, jedina šansa da se nađe telo devojčice Danke Ilić jeste da osumnjičenima u zatvoru proradi savest.

"Iz mog dugogodišnjeg iskustva dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Nisu retke situacije da osumnjičenima proradi griža savest. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali o telu 40 godina i da su tajnu odneli u grob", objašnjava Ristić.

Za pomaganje prilikom uklanjanja tela osumnjičen je Radoslav, otac Dejana Dragijevića. On se u tužilaštvu branio ćutanjem. Policija je za pomaganje u zločinu uhapsila i Dejanovog brata koji je umro u pritvoru u Boru. Na stotine pripadnika MUP-a od 26. marta češljaju svaki pedalj Banjskog Polja i sela u okolini Bora. Gotovo da nema mesta u Zlotu koje policija nije pretražila.

Međutim, telo malene Danke Ilić nije nađeno.

Saslušanja

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su iskaze dali roditelji ubijene devojčice. U istoj prostoriji sa njima bili su i osumnjičeni Srđan i Dejan. "Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj.

Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari, ništa ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ni ništa. Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zašto nisu pomogli, nego su ovo uradili. To što Ivana i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas. Ja sam morao da tražim da promenim broj, ne možemo više... Kada se sve završi mi ćemo izaći u medije i sve ćemo reći", rekao je Miloš Ilić, otac ubijene devojčice Danke.

Dankini roditelji nakon saslušanja u suzama su izašli iz tužilaštva.

(Mondo)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Nada

18.04.2024 18:49

Ako se malo bolje razmisli zar nije cudno da tako malo dete toliko brzo nestane sa vidika majci ? Izaslo na put a tek prohodalo ? Sve je ovde nelogicno !!!!!