danka ilic
Foto: Printscreen/Društvene mreže

To su uobičajene procedure, u pitanju se veštačenje tragova izuzetih sa automobila kojim je Danka udarena, kao i tragova izuzetih sa odeće i obuće okrivljenih i predmeta koji su iz njihove kuće zaplenjeni posle hapšenja.

Dok se ispituju svedoci u tužilaštvu okrivljeni ne mogu da budu upućeni na psihijatrijsko veštačenje, budući da su obojica tražila da prisustvuju saslušanjima svedoka.

Dok se čeka veštačenje osumnjičenih, u toku su druge dokazne radnje - veštanja tragova na i u automobilu 'fiat panda' kojim je Danka navodno udarena, a zatim prebačena u zadnji deo automobila, odakle su uzeti predmeti koji se takođe analiziraju od strane stručnjaka, kao i DNK veštačenja uključujući i garderobu osumnjičenih, rekao je izvor upućen u slučaj i pojasnio da se rade sva ostala veštačenja uključujući i prostorno-vremensko, kao i tragovi otisaka prsta, blata...

Danka Ilić

Alo!

 

Sve veštačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo u Banjskom Polju.

Da podsetimo, devojčica je nestala 26. marta u 13:45 u Banjskom Polju, a kako su ispričali uhapšeni, oni su udarili devojčicu službenim vozilom nakon čega su je spakovali u gepek i odvezli na deponiju gde su se otarasili tela.

"Veštačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gde je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odeći osumnjičenih ili nekoj od zaplenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dete stradalo. Važno je i da se pronađe telo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vreme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se telo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija", dodaje izvor.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading