svetlana dragijević
Foto: Alo/Vladimir Marković

Podsetimo, Dejan Dragijević priznao je pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru da je ubio dvogodišnju devojčicu, odnosno da je udario službenim vozilom, nakon čega je zadavio golim rukama, a takođe i da je nakon toga imao pomagače da sklone telo, tada je isplivalo da su u jezivi slučaj umešani i njegov brat, kao i otac Radoslav. Naime, ubrzo po njihovom hapšenju, brat Dalibor je policajcima navodio određene lokacije gde bi telo moglo biti sakriveno, a tik pre saslušanja, preminuo je u prostorijama borske policije. U razgovoru za Kurir o svemu ovome pričala je Svetlana Dragijević, koja je bez jednog sina ostala zauvek, dok joj drugi sin i suprug čekaju na svoju kaznu kada na videlo bude isplivala cela istina.

- Hitna je ponovo došla kod mene, šta ću, ni ja nisam dobro, jedino bih želela da mi vrate sinove i muža, a to ne može. Danas je policija dolazila ponovo kod mene, uzeli su sve živo, cipele muža i sinova, kao i noževe - za Kurir je ispričala Svetlana, majka Dejana i Dalibora Dragijević.

Dejan Dragijević

Facebook

 

 

Na pitanje da li je čula išta o sinu i suprugu ķoji su u pritvoru, Svetlana je odgovorila da o njima ne zna ništa, kao i to da je sada ostala potpuno sama i da mora da se bori s tim uporedo sa zdravstvenim problemima koji je muče, zbog čega je vozilo Hitne pomoći redovno parkirano ovih dana upravo ispred njene kapije u Zlotu.

Inače, o porodici ubijene Danke Ilić nije imala da doda ništa, osim da ona sa tim nema nikakve veze, kao i da tu porodicu ne poznaje od ranije.

Danka Ilić

Printscreen/društvene mreže

 

 

- Ja njih ne znam i sa tim nemam ništa, policija je bila, inspektori su pričali sa mnom i odneli sve što im je trebalo - rekla je Svetlana.

Podsetimo, o monstruoznom ubistvu oglašavao se i zamenik načelnika UKP-a Zoran Šašić. On je istakao da će pronalazak tela Danke Ilić doneti i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza, u ovom slučaju u fokusu su pored Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, još samo Dejanov otac Radoslav, s obzirom na to da je drugi Dragijević preminuo.

- Dokazi su prikupljeni i obezbeđeni. Krivično delo je već okvalifikovano kao teško ubistvo koje je učinjeno na svirep način. Pronalazak tela će nam doneti nove dokaze o osumnjičenima i nove dokaze o uhapšenom za kog se sumnja da je takođe pomagao posle izvršenja krivičnog dela - kaže Šašić.

Zamenik načelnika UKP kaže i da će se pretraga za telom Danke Ilić nastaviti sve dok ne bude pronađeno, s tim da se agonija i dalje nastavlja uporedo sa danonoćnim traganjem na svim mogućim lokacijama.

Šta je sve pretraženo

* Pretražena kuća i okolina imanja
* Policija je pretražila obližnju Brestovačku šumu koja se nalazi na samo 3 kilometra od imanja gde je Danka viđena poslednji put
* Pregledan je i tunel dug 4,5 kilometra, kao i podzemni kanali i šahtovi
* Bagerima raščišćen krš oko pojate
* Pretražena takođe i deponija koja se nalazi na sredini puta od Banjskog Polja do Brestovca
* Pregledane kamere komšinice iz Banjskog polja koje su snimile devojčicu
* Inspektori viđeni u stanu porodice Ilić, pretpostavlja se da je pretražen i njihov stan u Boru
* Pretražena imanja i okolina sela Luka odakle je osumnjičeni Srđan Janković koji se inače branio ćutanjem
* Pretražena imanja i okolina sela Zlot odakle su Dejan i cela porodica Dragijevića
* Pretražena Zlotska pećina, klisura i tok istoimene reke

Major policije otkrila kako su premestili telo

Major policije Bojana Otović Pjanović objasnila je kako su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić tokom istrage premestili telo na drugu lokaciju.

- Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premestio telo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste videli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja - rekla je Pjanović Otović.

Dankino telo premešteno je sa deponije 28. marta

Samo dva dana pre nego što su osumnjičene doveli u službene prostorije MUP-a, Dejan Dragijević je uz pomoć brata i oca telo premestio na drugu lokaciju, koju i dalje nisu otkrili.

Kurir

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PONOVO SUPERĆELIJSKE OLUJE: Meteorolog o tome šta nas čeka ovog leta #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading