Bojana Otović Pjanović
Foto: Printscreen/TV Pink

Dalibor Dragijević (40) iz Bora, osumnjičen da je nakon ubistva Danke Ilić pomogao rođenom bratu koji se sumnjiči za ubistvo, preminuo je juče u ranim jutarnjim satima u Policijskoj upravi u Boru.

Iznenadna smrt brata ubice devojčice, Dalibora Dragijevića, koji je priznao da je pomogao bratu Dejanu da se reši tela, mogla bi da utiče na istragu, pošto je bio jedna od tri ključne osobe koje mogu da pomognu u potrazi za telom Danke. Policija i danas nastavlja sa pretraživanjem svih lokacija gde bi moglo da bude telo ubijene devojčice.

- U tom telu se krije prava istina šta se tačno dogodilo. Iako su oni nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog dela koji su sproveli. Uhapšeni su brat i otac osumnjičenog D.D., brat je usled posledica srčanog udara preminuo i naložena je obdukcija - kaže Bojana Otović Pjanović.

Majorka policije ističe da nikada do sada nisu imali ovakav slučaj i da detalje izjave preminulog Dalibora Dragijevića ne može iznositi u javnost, jer je istraga i dalje u toku.

- Suština je, čim je dat nalog tužioca da se isti zadrži do 48 časova, on je u tom periodu imao srčani udar i preminuo, to je dovoljan osnov sumnje ili podozrenja da je učestvovao i pomagao u navedenom događaju. Oni su navodili lokacije gde može biti telo - rekla je majorka policije Pjanović Otović gostujući u emisiji "Jasno. Kao dan!" na "Blic" televiziji i dodala:

- Ostajemo bez jednog ključnog svedoka, ali imamo dovoljno materijalnih dokaza. Njegovu izjavu ne možemo uzimati sada, jer je preminuo. On ne može da potvrdi svoju izjavu pred tužiocem, ali Dejan Dragijević je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije telo i svakako će se uzeti u obzir izjava njegovog brata - kaže Pjanović Otović.

Pjanović Otović podsetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca. Već drugog dana utvrđeno je da se belo vozilo "panda" kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i "panda".

- Kada smo dobili potvrdu da je dete bilo tu, a kasnije na relaciji puta kod kuće, istraga je išla u više pravaca, proveravalo se sve. Zaista je skinuto dosta snimaka, sa kuća, ulaza u grad, izlaza. Dvorište je vrlo nepristupačno, puno otpada i šuta, bilo je nezamislivo da dete može da savlada te prepreke i dođe do puta - priča Otović Pjanović.

Nakon što su osumnjičeni udarili devojčicu automobilom marke "fijat panda", pri brzini 20km/h, devojčici nisu ukazali pomoć, već su je svirepo bacili na zadnje sedište puno alata i telo odvezli na divlju deponiju.

- To je osumnjičeni i priznao kasnije i do detalja opisao. Oni su usput sreli vozilo oca i apsolutno su negirali da su videli devojčicu. Sreli su uplakanog oca, i oni su samo nastavili dalje. Koliki god da im je stepen inteligencije, ne razumem da su mogli ovako nešto da urade. - kaže Pjanović Otović.

Po izlasku iz Banjskog polja u 14.00 sati zaputili su se Starobanjskim putem i prilikom dolaska na deponiju na kojoj su zadržali minut i 49 sekundi uzeli su dete i bacili ga na bedem na kojem je bila gomila smeća. Dva dana nakon toga telo su premestili, rekla je Otović Pjanović.

Blic

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PETI DAN POTRAGE ZA TELOM DANKE ILIĆ: Alo! reporter o najnovijim informacijama iz sela Zlot #zlot #dankailić💔 #danka #dankailić #alodnevnenovine #alo #fypシ゚viral #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading