Tunel
Foto: Printscreen/Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

 

 

Kako prenose crnogorske Vijesti, osim telefona supruge vođe klana, iz depoa je odnet i vlasnički list na njeno ime, ali i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva vođa kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru 2021. godine.

- Popisom je utvrđeno da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, izvesna količina droge i još desetak mobilih telefona - prenose Vijesti. Depo Višeg suda u Podgorici, podsetimo, obijen je u septembru prošle godine, a da je od susedne zgrade do ove prostorije prokopan tunel otkriveno je 13. septembra prošle godine.

UKRADEN TELEFON ZVICEROVOJ SUPRUZI Kopači tunela iz suda u Podgorici odneli mobilni prve dame kavačkog klana

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Kako je tokom istrage utvrđeno, "kopači tunela" iznajmili su stan u zgradi preko puta suda, a zbog sumnje da su učestvovali u filmskoj provali u depo suda, bili su uhapšeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović, koji su u međuvremenu pušteni da se brane sa slobode, a poternice su raspisane za državljanima Srbije, Veljkom Markovićem, Milanom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem, koji je u međuvremenu uhapšen na aerodromu u Stokholmu i uskoro bi trebalo da bude izručen Crnoj Gori.

Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.

Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, javnosti je postala poznata posle pokušaja njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini u maju 2020. Podsetimo, ubice su na njega zapucale na parkingu luksuznog kompleksa u kom je živeo sa porodicom. U pucnjavi, Zvicer je teško ranjen pao na zemlju, ali je njegova supruga tada sa pištoljem u rukama istrčala iz zgrade, zapucala na napadače i suprugu spasila život.

- Tamaru Zvicer tada su snimile sigurnosne kamere ispred zgrade. Nekoliko godina ranije, ona je policiji prijavila vođu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, koji je u međuvremenu ubijen u Istanbulu, da je pokušao da je ubije u Kotoru, ali je taj postupak protiv njega obustavljen jer za njenu prijavu nije bilo dokaza - podseća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, supruzi vođe "kavačkog klana", mobilni telefon koji nedostaje iz depozita suda oduzet prilikom pretresa kuće u Crnoj Gori u kojoj je živela sa suprugom, pre nego što mu se izgubio svaki trag.

Za Radojem Zvicerom, poternice su raspisale i Srbija i Crna Gora zbog sumnje da je učestvovao u više likvidacija.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading