ŠOK PREPISKE SA SKAJA! ZVICER O USTAŠI TOMPSONU: "Bojna Čavoglave" nam je himna, to je pevao za Gotovinu
Foto: Alo.rs

Podsećanja radi, u objavljenim transkriptirma  u kojoj navodno razgovaraju vođa Kavčana i odbegli policajac Ljubo Milović, tvrdi se da će DPS-u biti usko na izborima jer su na suprotnoj strani odbegli biznismen Duško Knežević, nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović kao i blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

Brojni zvaničnici su javno izlazili i govorili da su podaci sa SKY aplikacije došli u Crnu Goru još pre tri godine. Od tada, na osnovu SKY prepiski, uhapšeni su Miloš Medenica kao i njegova majka Vesna, Petar Lazović koji je u većini slučajeva glavni akter SKY-a, a traže se odbegli policajac Ljubo Milović kao i navodni šef Kavčana Radoje Zvicer.

U većini prepiski može se zaključiti da su razgovarali i o ljudima koje je odbegli šef Atlas grupe Duško Knežević označavao kao klan iz Granda, ali i govorio o tzv. Mojkovačkom klanu. Imena koja provijavaju kroz SKY aplikaciju su vlasnik Bemax-a Ranko Ubović, tzv. „Tigar“, izvjesni „Z“, koji može biti otac uhapšenog Lazovića, Zoran, ali se često pominje i ime bivšeg šefa države Mila Đukanovića.

Deo oko Đukanovića je posebno interesantan, naročito poslednjih dana gde su objavljeni transkripti da su pripadnici ovog narkokartela kupovali glasove ne bi li pomogli Demokratskoj partiji socijalista da ostane na vlasti. "Borba" je takođe pokrenula i svoju kampanju koja traje više od 200 dana gde pitamo Specijalno državno tužilaštvo zašto ne reaguje na Đukanovićeve „harače“ od 300.000 evra, a što proizilazi iz prepiske koja je objavljena u junu prošle godine.

milo đukanović

Youtube/ FTV

 

 

Imavši u vidu da javnost Crne Gore tek sada saznaje šta je pisalo u SKY aplikaciji, a imavši u vidu da Specijalno državno tužilaštvo te podatke poseduje još od 2021. godine, postavlja se pitanje – šta Glavni specijalni tužilac Novović radi i hoće li pozvati na saslušanje bivšeg šefa države Mila Đukanovića, makar da pravno prokomentariše ove navode? Podsećanja radi, Novović nije saslušao Đukanovića ni u slučaju Pandora papiri, već je samo dobio njegov javni odgovor, a saslušan je samo sin bivšeg šefa države, Blažo.

Naravno, važno je napomenuti da tek januara 2022. dolazi do smene tadašnjeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića te da su očigledno postojale opstrukcije što se tiče SKY podataka. Ali ipak, Novović je već neko vreme na mestu GST-a, a javnost od njega svakako očekuje da, makar i u svojstvu građanina, sasluša Đukanovića, što po podacima sa SKY-a, tako i zbog mnogih drugih radnji za koje je Đukanović optuživan.

Šta piše u SKY-ju?

Iz objavljenih transkripata sa SKY aplikacije, gde su glavni akteri Radoje Zvicer, Petar Lazović i Ljubo Milović se navodi i da su navodno spiskove trebali da daju bivšem GST-u Milivoju Katniću, koga je tadašnja opozicija da je deo Kavačkog klana. Govori se i o monstruoznim planovima gde bi Zvicer spremio svoje huligane da budu u Crnoj Gori uoči proglašenja, a nastavak prepiske je još monstruozniji.

Pritvorenik Mario Milošević, koji važi za bliskog saradnika vođe Kavčana, kako pišu "Vijesti", imao je komunikaciju sa Zvicerom gde je govorio o kupovini ličnih karata ali i gde je prepričao svoj razgovor sa Vidojem Stanišićem, koji je i tada bio u pritvoru.

“Pita me Vidoje – brate, kako ćemo protiv boga? Reko’, napravićemo crkvu neđe kad pobijemo ove. Kaže – uz tebe sam”…

ŠOK PREPISKE SA SKAJA! ZVICER O USTAŠI TOMPSONU:

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

 

Prepisku sa Miloševićem i spiskove glasača za koje je on garantovao Zvicer je prosledio Miloviću uz komentar:

“Vidoje stari Srbin”…

Dan ranije, "Vijesti" su takođe objavile kako je navodni šef kavačkog klana imao i hobi političkog analitičara, te je komentarisao činjenicu da je DPS izgubio izbore, i zalelekao nad Crnom Gorom.

Zvicer, naime, zvuči kao pravi opozicionar i tvrdi – da su ti lopovi iz i oko DPS-a radili svoj posao a ne još krali pare za lične karte bilo bi dobro. Tada je Zvicer, prema pisanju "Vijesti", aktivno učestvovao u organizaciji protesta ispred Cetinjskog manastira, prvom skupu DPS-a kao opozicije.

U transkriptima se navodi da i da bi isterao Muslimane iz države jer nisu bili zadovoljni glasanjem ali i da bi za predsednijka trebalo izabrati novinara Darka Šukovića.

Tokom razgovora o rezultatu izbora sa Milovićem, šef kavčana govori da mu je žao države, ali da se “sada sve menja”…

“Je*em im majku svima! Ma oni su nas satirali, to znamo ja i ti. Ne može guzica na dve stolice, jer propane. Što je najgore, nas opozicija napada da smo režim, mi smo od režima videli napade svake vrste. E sad ćes da vidiš kako će ovi novi da čuvaju mafiju. Je*em im sve. Nisu dali ljudima za bonove. Ja zovem za Bar 2-3h lk da se uzme, ovi se javljaju dva dana pre. Nema, kaže, rastrgla opozicija sve… Oni vatromete pripremaju. Pa ovo su prvi izbori đe je opozicija široke ruke bila… Ovog maloumnika od sina mi dao da pišem s njim. Sve je ovo zbog Acove bolesti. Sramota je ovo velika, hapse Duška Roganovića čija kuća im je završavala više glasova od Brana. Mogu da pričam do ujutro… Ne znaju oni što je srbadija, evo ih posle tačno 100g”, piše Zvicer, prenose "Vijesti".

„Majko sveta što se napravi od države, gde si Slavko Peroviću ima li te“
U prepiskama se navodi i da će premijer Albanije ali i nekadašnji premijer lažne države Kosovo Edi Rama i Hašim Tači ići kod Dritana Abazovića.

“Nije sve tu izgubljeno, ali znaju sad koliko su jaki. Pa ovo je sve crkva… Njima niko ne treba, izdali su nam državu… Sve im je*em i da im je malo. Đe si Slavko Peroviću ima li te?”, pita Zvicer, prenose "Vijesti".

Govoreći o skupu na Cetinju, na kom se proslavio Bane, unuk narodnoga heroja, navodni pripadnici Kavčana šalju muziku sa protesta i pesmu ustaše Marka Perkovića Tompsona., gde Milović pita Zvicera zna li Bojnu čavoglave.

ŠOK PREPISKE SA SKAJA! ZVICER O USTAŠI TOMPSONU:

Foto: Printscreen/SKY

 

 

“Kako ne znam, to nam je himna. To ti je pjevao za Gotovinu”, odgovara mu Zvicer, prenele su "Vijesti".

Zvicer nakon izbora konstatuje da se Abazović sada za sve pita, a onda od Milovića traži potvrdu – da je lideru Građanskog pokreta URA pretio jedan od njihovih poznanika…

“Je li tačno da je poručivao Dritanu… ‘Star sam i tvoju glavu ću poneti sa mnom”…

Milović ga tada obaveštava da Abazović gostuje uživo, a Zvicer pita “na koji je program ta drtina”.

Potom s njim deli informaciju da su tom političaru brat i sestra u Srbiji…

“Evo gledam ove. Sve im se Dritan pita”, piše on…

Borba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading