lisice
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dolijao Veljin i Džonijev strelac! Slobodan B. (31) iz Beograda, pripadnik navijačke frakcije Partizana, uhapšen je pre nekoliko dana u Austriji zbog sumnje da je u septembru prošle godine pripremao likvidaciju u Nikšiću jednog od članova najmoćnije porodice iz toga grada. Slobodan je navodno pripadnik navijačke frakcije „Principi“, koja je sarađivala sa „vračarcima“. Sumnja se da je njegov zadatak bio da izvrši ubistvo u Nikšiću zbog osvete za jednu likvidaciju u Beču!

zvicer

undefined

 

 

Kako nezvanično saznajemo, Slobodan B. je preko Nikole Vušovića Džonija dobio zadatak od vođe „kavčana“ Radoja Zvicera da izvrši brutalnu likvidaciju u Nikšiću. Na meti je bio član najmoćnije porodice u Nikšiću (ime poznato redakciji).

Međutim, Slobodan je pre nekoliko dana uhapšen u Austriji, a crnogorska policija saopštila je da su pronašli Slobodanov pištolj u stanu u Nikšiću. Sumnja se da je upravo njime trebalo da izvrši likvidaciju. 

Kako se navodi, u stanu koji je iznajmio pronađen je pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.  J., rođenim 1991. godine. Protiv S. B. je podneta krivična prijava za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, kao i za falsifikovanje isprave.

zvicer

Foto: Printscreen

 

 

Sumnja se da je aktivnostima Uprave policije sprečeno izvršenje teškog krivičnog dela. U međuvremenu osumnjičeni Slobodan B. je uhapšen u Austriji.

- U narednom periodu sledi postupanje organa za sprovođenje zakona ministarstava pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije - zaključuju iz crnogorske policije.

Kako navodi naš izvor, prikupljeni su podaci koji ukazuju ko je bio meta i da se sumnja da je glavni naručilac ubistva Radoje Zvicer odbegli vođa kavačkog klana.

- Slobodan jeste navijač Partizana, ali je pripadnik frakcije „Principi“ kojom su rukovodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, protiv kojih se vodi postupak jer su optuženi za brojna krivična dela. Ono što je interesantno je to što je navodno Slobodan, iako pripadnik „Principa“, radio za Nikolu Vušovića i njegovu ekipu. Slobodan je, inače, više puta privođen zbog sumnje da se bavio prodajom narkotika i zbog nasilničkog ponašanja - objašnjava naš izvor.

Ko su vračarci?

 

Prema navodima Tužilaštva, kao organizatori kriminalne grupe „Vračarci“ označeni su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara (u bekstvu) i Uroš Piperski. Za razliku od Vušovića, koji je u bekstvu, njegov partner Piperski je na izdržavanju kazne u zatvoru u Portugaliji zbog počinjenih krivičnih dela u toj zemlji. Kao visokorangirani pripadnik ove ekipe imenovan je i Dario Đorđević, zvani Dekster, koji izdržava kaznu u Austriji zbog trgovine narkoticima.

„Vračarcima" se na dušu stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina iz Janošika, pored Plandišta, zatim Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici, kao i Aleksandra Šarca u Beogradu. Pored toga, terete se i za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Ova kriminalna grupa, prema operativnim informacijama policije i bezbednosnih službi, bliska je sa ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Smatra se da su zajedno u poslovima sa drogom, ali i u organizovanju i izvršavanju likvidacija za novac. „Vračarci", poput Belivukovih pripadnika, bliski su s kavačkim klanom iz Crne Gore.

zvicer

Foto: Printscreen

 

Prema rečima našeg sagovornika, istraga ukazuje na to da je Radoje Zvicer zbog takozvane osvete targetirao jednog od članova moćne porodice iz Nikšića jer je načuo da ima navodno veze sa ubistvom njemu bliske osobe u Beču.

- Podaci ukazuju da je Zvicer, kako se sumnja, preko Nikole Vušovića angažovao Slobodana da otputuje za Nikšić i tamo za njega da odradi posao. Oni su Slobodanu iz svojih veza i ispostava nabavili originalna slovenačka dokumenta da ne bi pobudio sumnju. Iznajmili su mu i štek stan odakle je motrio na kretanje svoje mete. Navodno je trebalo i da čeka potvrdu pre nego krene u akciju i zaradi svoj krvavi novac. Međutim, tu likvidaciju su sprečili crnogorski policajci koji su saznali šta se sprema. Takođe, i Slobodan je dobio znak da je provaljen i da se što pre skloni sa lokacije - objašnjava izvor, i dodaje:

- Tada je pokrenuta istraga koja se držala u tajnosti. Otkriveno je da se osumnjičeni Slobodan B. krije u Beču, gradu koji važi za glavnu jazbinu Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara. Uz pomoć kolega iz Beča, Slobodan je identifikovan, lociran i na kraju uhapšen. Tada je bečka policija prikupila i podatke sa kim se sve viđao i bio u kontaktu. Očekuje se da će Slobodan biti isporučen Crnoj Gori - rekao je izvor.

Piše: Nebojša Popović

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading