Korać na sahrani
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Filip Korać (43), koji važi za desnu ruku bivšeg „zemunca“ Luke Bojovića, uhapšen je u petak u Mađarskoj, po nalogu francuske policije. Koraća Francuska traži zbog sumnje da je organizovao krijumčarenje narkotika, a navodni dokazi protiv njega su poruke koje je razmenjivao preko Skaj aplikacije. Njega potražuje i Bosna i Hercegovina, a godinama važi za misterioznu ličnost o kojoj se malo zna!

Filip Korać je inače jedan deo života proveo u Francuskoj, a uhapšen je nakon što su presretnute njegove poruke na Skaj aplikaciji. Vezuje se za trgovinu narkoticima, a za njim je međunarodnu poternicu raspisala i Bosna i Hercegovina, takođe zbog trgovine narkoticima.

- Filip Korać je uhapšen u Mađarskoj, ali kao crnogorski državljanin. On je na uvid pružio crnogorska dokumenta, a zatim su mađarski nadležni organi videli da je za njim Francuska raspisala poternicu - kaže izvor.

POKAZAO DOKUMENTA PA EKSPRESNO UHAPŠEN Filip Korać na poternici dve evropske države

Foto: Alo.rs

 

Hapšen je i u Hrvatskoj zbog falsifikovanih dokumenata, a svima je ostao poznat po rečenici koju je izgovorio kada se sam prijavio policiji u toj zemlji.

„Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica i došao sam da se javim“, navodno je, prema pisanju „Jutarnjeg lista“ rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora. Filip Korać osuđen je u Hrvatskoj na uslovnu kaznu zbog falsifikovanja pasoša i lične karte, a zatim se vratio u Srbiju.

POKAZAO DOKUMENTA PA EKSPRESNO UHAPŠEN Filip Korać na poternici dve evropske države

Foto: Alo.rs

 

Njegovo ime se pominjalo i na suđenjima Veljku Belivuku i njegovoj krvoločnoj ekipi koja se tereti za brojna krivična dela.

Kako su ranije navodili mediji, Korać je inače navodno bio najtraženija meta klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u više navrata organizovali lov na njega. Korać je samo pukom srećom izbegao sudbinu ostalih žrtava Velje Nevolje, pokazuju operativni podaci policije.

Naime, bila je isplanirana akcija kodnog naziva „Kapitalac“, kako bi bio eliminisan jedan od najopasnijih protivnika kavačkog klana, ali je taj isti čovek izbegao još jednu zamku klana.

Bosna ga traži zbog više krivičnih dela

Policija Bosne i Hercegovine je 26. decembra prošle godine sprovela akciju pod nazivom „Šakal“, nakon koje je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za četvoricu uhapšenih, dok je protiv još 13 osoba podneta krivična prijava. Među 13 osumnjičenih protiv kojih je policija predala izveštaj tužilaštvu nalazi se i Filip Korać!

- Osumnjičeni su da su od 2020. do ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije - naveli su iz MUP-a Srpske.

Na spisku prijavljenih je i Filip Korać, za kojim je, prema pisanju bosanskih medija tada, raspisana i potraga zbog više krivičnih dela.

 

- Filip Korać je bio pozvan na saslušanje u Upravu kriminalističke policije, gde je trebalo da ga ispitaju već instruisani i korumpirani inspektori, koji su navodno sarađivali s Belivukovom ekipom. To je zapravo bio plan da ga otmu. Ali on je uspeo da se izvuče iz klopke - navodi izvor.

Podsetimo, njegovo ime se pominjalo kada su otkrivene stravične fotografije raskomadanih tela i mučenja žrtava Belivukove ekipe. Na leđima žrtve Gorana Veličkovića Goksija krvlju je bilo ispisano „Korać pička!“.

Navodno su i tada pripadnici Belivukove ekipe pokušali da namame Koraća, jer su posle ubistva Goksija njemu slate poruke, ali su ubrzo provaljeni.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading