SLUŽBENICI UVEZLI NA TONE KOKAINA ZA ZVICEROVOG POLICAJCA! Pripadnici BIA i MUP-a Srbije optuženi za šverc
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Prema navodima optužnice, vođa ovog  policijskog klana bio je službenik crnogorske policije Ljubo Milović, koji je u bekstvu, i za koji traga i crnogorosko tužilaštvo zbog organizovanog kriminala.

Na teret im se stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pored Milovića, optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

SLUŽBENICI UVEZLI NA TONE KOKAINA ZA ZVICEROVOG POLICAJCA! Pripadnici BIA i MUP-a Srbije optuženi za šverc

Foto: Printscreen

 

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.

Pamučina, vozač u Milojevićevoj firmi, kako se sumnja, angažovao je Filipovića da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru. Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Filipović i Krstović, koji se terete da su takođe na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Po Milovićevim nalozima Milojević je pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

Novac koji je stigao iz Holandije Danijel Jovanović je zajedno sa svojom suprugom Dušicom pakovao, a potom su ga zajedno prevozili u Crnu Goru. Deo para su, kao nagradu, zadržavali za sebe.

Jovanović je, navodi Tužilaštvo, preko supruge Dušice dobijao informacije iz BIA koje je prenosio Ljubu Miloviću, čija je fotografija sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem pronađena u skaj komunikaciji.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

 

http://

Komentari (0)

Loading