POLICIJSKI NARKO-KLAN Istorijsko hapšenje u Crnoj Gori - ovo je bila kokainska ruta krijumčarenja!
Foto: Printscreen

Nakon što su crnogorski istražitelji pre dva dana sproveli istorijsku akciju hapšenja bivših i sadašnjih pripadnika polciije, koji su, kako se smunja, godinama sarađivali sa kavačkim kriminalnim klanom, otkriveno je na koji način je policijski narko-kartel švercovao kokain.

BANDE SA ZAPADNOG BALKANA SVE VIŠE PROIZVODE KOKAIN U PERUU Da li su Srbi preuzeli primat ''u poslu'' od Kolumbijaca i Meksikanaca?  

Kako prenose Vijesti, grupa okupljena oko begunca sa policijskom značkom, Ljuba Milovića, navodno je godinama krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, a istražitelji su došli do dokaza da su prošvercovali najmanje tri tone belog praha.

POLICIJSKI NARKO-KLAN Istorijsko hapšenje u Crnoj Gori - ovo je bila kokainska ruta krijumčarenja!

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

- Droga je ka Evropi išla i iz barske luke, ali i preko Antverpena, Nemačke i Turske. Dokaze o tome crnogorskim istražiteljima dostavio je Evropol, sa kompletnim transkriptima razgovora vođenih preko kriptovane Skaj aplikacije.

Analizirajući te dokaze, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da je Ljubo Milović u taj kriminalni posao uvukao više svojih kolega - aktivnih i bivših policajaca, uglavnom svojih kumova i prijatelja - pišu Vijesti.

Svi oni su, navodi sagovornik crnogorskog dnevnika, imali precizne uloge u klanu.

- Navodno, neki su bili zaduženi da, koristeći službena ovlašćenja, proveravaju jesu li im na tragu kolege koje časno rade, alarmiraju ako naiđe opasnost. Drugi su bili zaduženi da umrežavaju one koji su im bili potrebni za stavljanje prljavog novca u legalne tokove.

Pripadnici policijskog narko-kartela gotovo svakodnevno su se sastajali u jednom lokalu u podgoričkom naselju Zabjelo. Njihovi međusobni, ali i kontakti koje su ostvarivali sa drugima, evidentirani su tokom višemesečne istrage - dodaje izvor i podseća da su lisice stavljene na ruke 17 osoba, dok se za još nekima traga.

POLICIJSKI NARKO-KLAN Istorijsko hapšenje u Crnoj Gori - ovo je bila kokainska ruta krijumčarenja!

null

 

 

Slike sa Skaja

U Zvicerovom zagrljaju

Za policajcem Ljubom Milovićem traga se mesecima, a u javnosti je postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u Beogradu uhapšeni 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su počinili sedam surovih ubistava.

- Slike su nađene na Skaj aplikaciji, koju je kavački klan koristio. Na jednoj slici Milović i njegov ranije uhapšeni kolega Petar Lazović su u zagrljaju Radoja Zvicera - podseća izvor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading