PALA ZVICEROVA KRTICA IZ POLICIJE! Dolijao korumpirani službenik Agencije za nacionalnu bezbednost u Crnoj Gori (FOTO)
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Policajac Petar Lazović (32), službenik Agencije za nacionalnu bezbednost u Crnoj Gori, uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu velike količine kokaina, oružja i cigareta za kavački klan!

Lazović je uhapšen po nalogu glavnog Specijalnog državnog tužilaštva, nakon što su Evropol i francuske vlasti u julu i decembru 2021. dostavili crnogorskom pravosuđu dokaze da je radio po naređenju šefa „kavčana“ Radoja Zvicera.  

Foto: Alo.rs

 

- Lazoviću su lisice stavljene zbog pristupanja kriminalnoj organizaciji, proizvodnje i prodaje droge i oružja, krijumčarenja i zloupotrebe službenog položaja. On će u zakonskom roku biti sproveden na saslušanje kod specijalnog tužioca - navode crnogorski mediji.

Medojević: Lazović
radio za Đukanovića

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da Petru Lazoviću treba ponuditi status zaštićenog svedoka, koji treba da otkrije ulogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u narko-kartelu.

- Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih službi da se razbije crnogorski DPS narko-kartel, koji je postao pretnja nacionalnim interesima SAD. Na vrhu tog kartela su braća Đukanović i oni su spremni da žrtvuju sve da bi sačuvali svoje interese. Lazović i njegov otac imaju dosta dokaza da su donovi narko-kartela braća Đukanović - naveo je Medojević.

Foto: EPA/ J.J. Guillen / POOL

 

Prema dokumentu Evropola, Lazović je sa kolegom Ljubom Milovićem (32) bio direktno umešan u šverc kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju. Policija je izadala nalog i za hapšenje Milovića.

- Službenici policije su članovi kavačkog klana. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - navodi se u dokumentu Evropola.

 U tim spisima evropske bezbednosne agencije navodi se i da su Lazović i Milović preko aplikacije Skaj razmenjivali poruke sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i ostalim istaknutim članovima klana tokom planiranja šverca. 

- Lazović i Milović direktno su uključeni u šverc velikih količina kokaina. Takođe, oni su bili uključeni i u šverc oružja i cigareta u ime kavačkog klana. Pretpostavka je da Milović poseduje bankovni račun sa 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Evropola.

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Dalje se navodi da je Zvicer imao ogroman uticaj na rad crnogorske policije, kao i na Lazovićevog oca Zorana.

- Zvicer je koordinirao policiju preko Lazovića i kada je reč o hapšenju osumnjičenih koji su učestvovali u planiranom ubistvu Slobodana Kašćelana. Lazović i Milović su, zloupotrebom položaja, štitili kavački klan, a Zviceru su davali osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog infomacionog sistema. Lazović je u aplikaciji Skaj imao nadimak Junior i Komandos. Utvređno je da je preko tog softvera razmenio 14.065 poruka. Milović je na Skaju bio Zli poručnik i Oficir. Imao je nekoliko kriptovanih mobilnih telefona, preko kojih je razmenio skoro 100.000 poruka sa članovima kavačkog klana - navodi Evropol.

Belivuku organizovao
ulazak u Crnu Goru!

Evropol je ranije saopštio i da je Petar Lazović znao da su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili pod nadzorom srpske obaveštajne službe kada su 17. januara 2021. sleteli u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i policajac Ljubo Milović, kao i „nepoznata osoba pod imenom Hari“. Po sletanju, Belivuk i Miljković su odvedeni u stanicu da daju izjavu. U tom trenutku je, prema navodima, Evropola, na Skaju stigla poruka „da tako mora“.

„Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac, da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata. A advokat sam ja“, napisao je, navodno, Lazović Zviceru.

Foto: Alo.rs

 

Komentari (0)

Loading