SARADNIK DŽONIJA SA VRAČARA OSTAJE U PRITVORU: Cerović se sumnjiči za iznudu 15.000 evra!
Arhiva

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim.

S obzirom da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu urpavo zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, prema njemu je taj postupak razdvojen.

SARADNIK DŽONIJA SA VRAČARA OSTAJE U PRITVORU: Cerović se sumnjiči za iznudu 15.000 evra!

Luka Cerović/Privatna arhiva

 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) sumnjiče se da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici, oni su M. M. 8. oktobra 2019. namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

DAN "D" ZA ORTAKA LUDOG DŽONIJA Predao se posle tri godine, sudija danas odlučuje o pritvoru!

Oni su uhapšeni dva dana kasnije - 10. oktobra 2019. godine.

Inače, Luka Cerović, prema operativnim podacima, važi za desnu ruku, odnosno najbližeg saradnika Nikole Vušovića, zvanog Ludi Džoni sa Vračara.

Podsetimo, Vušović i Cerović navodno su na čelu takozanog "vračarskog klana", za koji se spekuliše da je preuzeo sve poslove Veljka Belivuka posle njegovog hapšenja.

Istražitelji su, kako se saznaje, naložili i da se njihov DNK, ukolio postoji u bazi, uporedi sa tragovima pronađenim u kući strave u Ritopeku.

Vušović je u martu prošle godine bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji, koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora.

- Postoje indicije da je u hijerarhiji kavačkog klana on preuzeo Belivukovo mesto i postao najbliži saradnik Zvicera - objašnjava on.

Inače, i za Vušovićem je raspisana poternica Višeg tužilaštva u Beogradu, i to zbog nezakonitog posedovanja oružja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading