NOVO SVEDOČENJE SRĐANA LALIĆA: Koljač otkriva gde Velja krije 70 miliona evra!
Foto: Alo.rs

Srđan Lalić (36), član klana Veljka Belivuka, koji se Tužilaštvu za organizovani kriminal ponudio za svedoka saradnika, navodno je za kaznu od 18 godina zatvora spreman da otkrije i gde se nalaze dve USB fleš memorije sa šiframa za pristup bitkoinima, čija je vrednost između 60 i 70 miliona evra!

Kako je Alo! već pisao, policija je u stanovima članova klana zaplenila sve kompjutere, hard-diskove i prenosne memorije, ali tom prilikom dva ključna USB-a nisu nađena.

NOVO SVEDOČENJE SRĐANA LALIĆA: Koljač otkriva gde Velja krije 70 miliona evra!

Foto: Shutterstock

 

- Sumnja se da je klan veći deo prljavog novca oprao ulaganjem u nekretnine, dok je drugi, veći deo „osigurao“ kupovinom kriptovaluta. Taj posao navodno je bio poveren Laliću, budući da je predstavljen kao IT stručnjak. On je, kako se sumnja, šifre za pristup bitkoinima ubacio na dve fleš memorije. Njihovu lokaciju znaju on, Belivuk i Miljković. U slučaju da Laliću bude odobren status svedoka saradnika, on je spreman da kaže gde se nalaze fleš memorije sa prljavim milionima - navodi naš izvor.

Klan je kriptovalute koristio jer su one uvek dostupne, a gotovo da ne ostavljaju nikakav trag.

- Kriminalci su prešli na njih jer je teško utvrditi identitet osoba koje ih „rudare“.  Da bi se raspolagalo tim novcem potrebno je znati samo pristupnu šifru. Oni su na više servera na kojima se trguje podelili taj novac i šifre snimili na dva USB-a. Ako se oni fizički ne pronađu, teško je ući u trag novcu - dodaje naš sagovornik.  

NOVO SVEDOČENJE SRĐANA LALIĆA: Koljač otkriva gde Velja krije 70 miliona evra!

Foto: Alo.rs

 

Inače, Srđan Lalić je u ovom zloglasnom klanu imao važnu ulogu, a sudeći po optužnici, bio je treći čovek ove kriminalne grupe. Lalić se sumnjiči za sedam teških ubistava u saizvršilaštvu i otmicu.

Lalić je posle hapšenja sam izjavio da je IT stručnjak, da je završio privatni fakultet i da radi za 1.300 evra mesečno. Najpre se sumnjalo da je njegova uloga bila da nabavlja kriptovane telefone i trguje kriptovalutama. Međutim, upravo zahvaljujući fotografijama koje je policija zaplenila sa servera Skaj aplikacije, utvrđeno je da je učestvovao i u mučenjima i ubistvima.

Maltretirao bivše kolege:
Alo, ne možete mi ništa!

Radnica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) je nakon hapšenja Srđana Lalića, koji je tamo radio, izjavila da je on maltretirao skoro sve zaposlene.

- Ljudi su se u hodniku sklanjali od njega. Sam taj pogled je izazivao jezu. Iskreno, nisam se mnogo iznenadila kad sam ga videla na slici sa Belivukom i čovekom kog će nekoliko trenutaka kasnije iskasapiti i odseći mu glavu. Ponašao se po modelu: „Alo, bre, znate li vi ko sam ja? Ja mogu sve, a meni niko ne može ništa!“ Na posao je dolazio kada je hteo, isto tako i odlazio. Svi smo mi striktno sedeli puno radno vreme, odlazili na pauzu u propisanom terminu... Međutim, za njega to nije važilo - pričala je tada radnica RFZO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading