PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV KRIMINALNE GRUPE NARKO-BOSA IZ PLJEVALJA Šarić informacije iz BIA-e platio 50.000 evra
Foto: Alo.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv kriminalne grupe Darka Šarića, kojom su obuhvaćeni on, njegov brat Duško Šarić i policajci Danilo Stojanović (43) i Milutin Radovanović (43)!

Kako je saopšteno, istragom će biti obuhvaćeni i telohranitelj Danilo Odović i Aleksandar B., za koje se sumnja da su umeštani u Šarićeve poslove.

Duško Šarić, prema navodima TOK, sumnjiči se da je vodio računa o finansijama kriminalne grupe svog brata.

- On je osumnjičen da je po Darkovim naređenjima, koje mu slao sa kriptovanih mobilnih telefona sa aplikacijom Skaj, preko Aleksandra B. plaćao pripadnicima MUP-a Danilu S. i Milutinu R. da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) o napadu na svedoka Gorana N., kao i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru - navodi se u saopštenju tužilaštva.

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV KRIMINALNE GRUPE NARKO-BOSA IZ PLJEVALJA Šarić informacije iz BIA-e platio 50.000 evra

Foto: privatna arhiva/Daniilo Stojanović

 

Osumnjičeni policajci su zloupotrebili službeni položaj i za to im je, navodno, dato najmanje 50.000 evra, kao i građevinski materijal.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 31. maja ove godine donelo  naredbu o proširenju istrage protiv Šarića i članova njegovog klana - Dejana Lazarevića, advokata koji je, osim njega, branio i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potom Bojana Stanojkovića Bokija, označenog kao jednog od organizatora šverca više od dve tone kokaina, te telohranitelja Danila Odovića, Stefana Andrejića, Uroša Radovanovića i Milana Vučinića. Oni se sumnjiče da su pripremali likvidaciju Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima upravo za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, kao i to da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to s ciljem da diskredituju Joksovića kao svedoka saradnika i krivicu svale na njega.

- Darko Šarić je u periodu od 1. do 9. avgusta poslao preko Skaja sve podatke vezane za Nikolaševića, među kojima je bila informacija da on parkira kola na ulici, jer nema garažu. Nakon toga izdaje nalog okrivljenom Nikoli Spasojeviću da pronađe i angažuje osobe koje će da nabave i postave bombu Nikolaševiću. Takođe je izdao nalog okrivljenom Danilu Odoviću da prikupi detaljne podatke o adresi i dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića kao i podatke o njegovom vozilu - rekao je ranije izvor.

Šarić je na saslušanju u Specijalnom sudu negirao sve što mu se stavlja na teret.

Stojanović izručen Srbiji,
Radovanović se predao

Policajac Danilo Stojanović (43) je 20. jula izručen Srbiji iz Crne Gore, nakon što je uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića. Njegov kolega Milutin Radovanović se 14. juna u prisustvu advokata predao Tužilaštvu za organizovani kriminal. Oni se sumnjiče i da su članovima klana izdavali lažne isprave i predstavljali ih kao osobe važne za bezbednost Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading