KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DOKTORA I KLINIKE Sahranjen Milan kome je je slomljen vrat tokom tretmana
Printscreen

Beograđanin Milan Đurić (58), koji je 9. jula preminuo tri meseca nakon što je 24. marta otišao u "Balans mediku" da mu nameste prvi kičmeni pršljen, sahranjen je na Novom bežanijskom groblju. Porodica, rodbina i prijatelji su ga ispratili na večni počinak.

Podsetimo, advokat Momčilo Bulatović rekao je prethodno za medije da će porodica Đurić podneti krivičnu prijavu protiv prof. dr Slaviše Đurđevića (63) i klinike.

- Saznali smo i da je "Balans medika" radila bez dozvole Ministarstva zdravlja, a da ovaj lekar nije ni imao nikakvu licencu za to što je radio. I laiku je jasno o kakvim stvarima je ovde reč - sve je rađeno krajnje nestručno i improvizovano i postoje svi elementi krivičnog dela, nadam se da će i tužilaštvo biti istog stava. Moramo videti koje je tačno krivično delo, ali je u svakom slučaju reč o nesavesnom lečenju bolesnika.

Advokat je opisao i agoniju kroz koju je Milan prošao nakon odlaska u kliniku:

- Malo duži Milanov rad za kompjuterom doveo je do nekog okoštavanja kičme, neke spondiloze ili tako nešto. I odete zdravi, jaki, snažni, a on vas ubije. Otišao je na svojim nogama kod dr Đurđevića, a odatle je odvezen nepokretan. Odmah po otpočinjanju tretmana zadobio je povredu. Bio je svestan, ali potpuno ukočen. I tek posle sat i po vremena je pozvana Hitna pomoć, a zašto se toliko čekalo, utvrdiće istražni organi.

Još se čeka izveštaj obdukcije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading