SPREČENA NEZAPAMĆENA KRAĐA RIBE Oduzeto 11 kilometara mreža od ribokradica
Foto: privatna arhiva

Radnici JVP "Vode Vojvodine" su u pojačanim kontrolama ribolovnih voda pod nadzorom pomenutog preduzeća, a uoči uskršnjih praznika, zaplenili čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Ribočuvari JVP "Vode Vojvodine" su tom prilikom oduzeli i više komada nedozvoljenog alata, a podnete su i četiri prijave.

Najviše nelegalno postavljenih mreža, čak 3,3 kilometara, pronađeno je u Parku prirode "Jegrička", pored Jegričke.

Ribolovci su pojačano kontrolisani i na kanalu Bečej-Bogojevo, kanalu Novi Sad-Savino Selo, kanalu Sombor-Bezdan, Kikindskom kanalu, te kanalu Novi Bečej-Banatska Palanka i na Dunavu.

SPREČENA NEZAPAMĆENA KRAĐA RIBE Oduzeto 11 kilometara mreža od ribokradica

Foto: privatna arhiva

 

Akcija pojačane kontrole ribolovnih voda sprovedena je uoči uskršnjih praznika, budući da je poznato da je to jedan od perioda velike aktivnosti ribokradica. 

Ribočuvarska služba JVP "Vode Vojvodine" poseduje novu i savremenu opremu i primenjuje novi organizacioni pristup u radu, što je već dalo rezultat u borbi protiv ribokrađe.

Podsetimo, krajem prošle godine, je pomenutoj službi isporučen kontingent čamaca i terenskih vozila, a sve u cilju pobolšanja rada radnika preduzeća.  

Direktor "Voda Vojvodine" Srđan Kružević je tada najavio da je u pripremi i najsavremeniji monitoring centar koji će značajno olakšati praćenje dešavanja na reci.

- Ovakav monitoring biće jedini u regionu te vrste, koristiće ih naše ribolovačke službe i postavićemo ih na nama zanimljivim mestima kako bismo mogli da pratimo sve one koji se bave ribolovom, što u privredi, što nedozvoljenim - naveo je Knežević tada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading