TUGA Hrkalovićeva je oterala iz MUP-a: Bacila se sa zgrade!
Foto: Alo.rs

Poznati DNK veštak Tamara K. (50) iz Beograda pronađena je mrtva ispred svoje zgrade na Voždovcu nakon što se, kako se sumnja, bacila sa zgrade! Reč je o ženi koju je kaznila i s posla udaljila lično bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović nezadovoljna njenim veštačenjem u slučaju „Durmitor“!

Kako saznajemo, Tamara K. je dugogodišnja radnica Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP i molekularni je biolog. Prema pisanju beogradskih medija, poslednjih godina je vodila pravnu bitku jer je želela da se vrati na stari posao s kojeg je sklonjena. Navodno je kažnjena jer je Dijana bila nezadovoljna njenim veštačenjem, ali i svedočenjem na suđenju dvojici uhapšenih „škaljaraca“.

- Sumnja se da je skočila sa zgrade u kojoj je živela. Iza sebe je ostavila maloletno dete, a dugo se mučila po sudovima zbog posla - navodi izvor blizak istrazi.

TUGA Hrkalovićeva je oterala iz MUP-a: Bacila se sa zgrade!

Foto: Alo.rs

Dejan Jović

U smrt oterala i inspektora Jovića?

Za Dijanu Hrkalović vezuje se i smrt inspektora Dejana Jovića, koji je preminuo u julu 2020. godine. Jović je radio na slučaju „Belivuk“, a njegovo stradanje počelo je posle likvidacije Vlastimira Miloševića 2017. Jović je prikupio dokaze protiv Belivuka i Marka Miljkovića, nakon čega je sklonjen sa slučaja navodno na zahtev Hrkalovićeve. Baš zbog zataškavanja ovog ubistva Dijana je i završila iza rešetaka.

Jovićev otac je za medije ispričao da ga je Dijana degradirala i da mu je lažnim optužbama namestila hapšenje, s čim, kao policajac, nije mogao da se pomiri.

Iako je zvanično umro od korone, Vukosav Jović tvrdi da je Dijana naručila da njegovog sina dokrajče u bolnici.

Kako navode mediji, Tamara K. je ispitivala DNK tragove pronađene na pištoljima pripadnika škaljarskog klana koji su uhapšeni u restoranu „Durmitor“.

Podsetimo, policija je 1. juna 2017. uhapsila ukupno 10 osoba za koje se navodilo da su pripadnici škaljarskog klana. Posle istrage na optužnici su se našli Miloš Nilović Runjo i Mitar Muratović. Među optuženima je bio i Ilija Zec, koji je u maju 2018. na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na uslovnu kaznu od 10 meseci. Nilović je osbođen, dok je Muratović osuđen na tri i po godine zatvora.

SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge

Početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović za trgovinu uticajem zakazano je za 2. mart.

Hrkalovićeva je krajem godine optužena da je uticala na kolege da opstruiraju istrage i krše zakon.

Optužnicom joj se stavlja na teret da je sprečila da izveštaj o veštačenju Belivukovog telefona u postupku koji se zbog njega vodio zbog ubistva Vlastimira Miloševića 2017. blagovremeno bude dostavljen tužilaštvu, kao i da je naredila nezakonito prisluškivanje kriminalca Darka Eleza.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading