SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge
Italijanska policija

Pomorac D. P. (50) iz okoline Beograda pronađen je u nedelju sa prerezanim vratom na brodu „MSC Adelaide“ u luki PSA Đenova Pra u Italiji, na kom je prethodno policija u kontejnerima s kafom otkrila 445 kilograma kokaina. Na zidu pored leša zatečena je oproštajna poruka upućena njegovoj ženi ispisana krvlju!

SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge

Italijanska policija

 

Kako prenose italijanski mediji, droga je 21. januara utovarena u kontejner u luki Pecem u Brazilu, sakrivena u kafi koja je pristigla iz Dominikanske Republike. Brod je s pošiljkom prešao Atlantik i najpre pristigao u luke Las Palmas i Valensija u Španiji, da bi u nedelju u 15.30 časova uplovio u Đenovu. Međutim, policija je posumnjala da se na njemu nalazi droga, zbog čega je od Brazila pratila njegovu plovidbu. Tada je otkrila 14 kesa u kojima je bilo 40 paketa sa kokainom i pronašla telo pomorca iz okoline Beograda koji je radio na brodu.

Konzulat u Milanu u kontaktu s porodicom

O jezivoj smrti srpskog mornara obavešten je i Generalni konzulat u Milanu. Kako saznajemo, njih je obavestila Lučka uprava iz Đenove čim je telo pronađeno.

- Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu sa policijom i članovima porodice nastradalog kako bi se organizovalo preuzimanje tela - navode iz Konzulata u Milanu.

Zbog šverca i sumnje na ubistvo uhapšen je Fabio Papa, radnik lokalne firme CULMV, koji je zatečen dok je premeštao pakete s drogom.

SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge

Italijanska policija

 

- Kokain je bio smešten odmah pored vrata kontejnera da bi lako mogao da se istovari u bilo kojoj luci, a istražitelji su primetili da su zaptivke kontejnera polomljene i zamenjene. Fabio Papa je kontejner stavio na mašinu i premestio ga u prostor gde nema kamera za video-nadzor. Uhvaćen je na delu, ne znajući da je tovar pod prismotrom - navodi izvor lokalnih medija.

Sumnja se da je kokain bio namenjen kriminalnoj organizaciji čiji su članovi često plaćali radnicima u raznim lukama da pokupe pošiljke i isporuče ih na drugu lokaciju.

- Procenjeno je da bi na crnom tržištu kokain koštao oko 30 miliona evra - navodi izvor italijanskih medija.

SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge

Facebook/Fabio Papa

Policija je pokrenula istragu misteriozne smrti Beograđanina i proverava da li ona ima veze s tovarom droge. Članovi posade, kojih je bilo 21, rekli su policiji da su ga videli sa žiletom u ruci kako šeta plovilom. Međutim, forenzičari nisu pronašli taj žilet, niti bilo koje drugo oružje. Upravo zbog toga se ne isključuje mogućnost da je reč o zločinu.  

- Naložena je obdukcija tela, koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Istraga glavnog tužioca koju koordinira njegov zamenik Federiko Manoti nastavlja se potragom za saučesnicima u švercu droge, ali i za potencijalnim ubicama. Brod će ostati u luci u narednih nekoliko dana da bi se prikupili svi neophodni dokazi koji će razrešiti misteriju - rekao je izvor italijanskih medija.

Zvicer i Ludi Džoni švercuju kokain iz Brazila

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, i njegov blizak saradnik Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni, navodno se mesecima kriju u Latinskoj Americi. Najčešće se kao njihova utočišta pominju Brazil, gde je droga utovarena, i Dominikanska Republika, odakle je tovar krenuo.

Kako je Alo! već pisao, sumnja se da oni iz tih zemalja organizuju šverc velike količine kokaina u Evropu, a zaštitu im pružaju moćni narko-karteli.

SRBIN PRONAĐEN PREKLAN NA BRODU PUNOM KOKAINA: Otkriven leš tokom zaplene droge

Foto: Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading