"E3" sajam
screenshot youtube
video igrice gejmer džojstik

Profimedia

igrice gejmer džojstik, Foto: Profimedia

Svi najveći izdavači i proizvođači u ovoj industriji, predstavljaće većinu najzanimljivijih naslova koje ćemo igrati 2018. godine, a, kako piše „Tom's Guide“, za sada je ovo najavljeno:

Nintendo je posvećen „Super Smash Bros“ igrici za Nintendo „Switch“. Najveći deo detalja o igri je misterija, pa se više očekuje sada. Nintendo sprema i druga iznenađenja o „Metroid Prime 4“, „Bayonetta 3“, „Switch Pokémon“ i „Splatoon 2 World Championship“.

„Sony“ sprema drugačiji pristup i planira detaljniji uvid u ranije najavljene naslove, umesto da promoviše neke velike nove objave. Za sada će se fokusirati na četiri velika naslova:“ Spider-Man“, „The Last of Us II“, „Death Stranding“ i „Ghosts of Tsushima“. Kompanija obećava i objave za „PlayStation 4“ i „PlayStation VR“, kao i nove sadržaje  „Call of Duty“ i „Destiny“, a možda i debi „Capcomove Devil May Cry 5“.

„Microsoft“ sa „Xbox“-om ima tajnovit pristup promocijama na E3 konferenciji. Jedina velika, potvrđena „Microsoft“ igrica iz 2018. godine je „Crackdown 3“. Pritisnut konkurencijom, ima naznaka da će objaviti velike franšize, „Halo 6“, „Gears of War 5“, „Forza Horizon 4“,  a možda i platformu „Ori and the Will of the Wisps“. Od hardvera, dobićemo više vesti o novom „Xbox Elite controller-u“.

„Square Enix“ na E3 dolazi prvi put, nakon nekoliko godina. Očekuje se više o „Kingdom Hearts III“, „Shadow of the Tomb Raider“ i, za sada neimenovanoj „Avengers“ igrici.

„Bethesda“ je najavila postojanje „open-world RAGE 2 igrice“ već, tako da će E3 poslužiti samo za  detaljnije upoznavanje. Mogli bismo videti detalje „Doom“ reboota iz 2016. godine, a nadamo se novostima o narednoj „The Elder Scrolls“ igrici.

EA predstavlja „Anthem“ i „Battlefield V" gejmplej, novosti o najnovijim „Madden“, „FIFA“ i „NBA“.

„Ubisoft“ će predstaviti „The Division 2“, „The Crew 2“, „Skull and Bone“, a možda konačno vidimo i novi „Splinter Cell“.

Pošto ima još vremena do početka E3, možda se pojave još neke najave.