DOBILI SMO PODRŠKU VAŠINGTONA Abazović iz SAD: Biće iznenađenja

Alo! | Crna Gora 21.10.2021 13:11

Potpredsednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju službi bezbednosti Dritan Abazović, koji zajedno sa šefom diplomatije Đorđem Radulovićem, boravi u SAD, poručio je da su, kako je naveo, progresivne snage dobile otvorenu podršku Vašingtona

EPA/ Skupština Crne Gore

 

“Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom, a želimo da vidimo još američkih investicija u Crnoj Gori i u celom Zapadnom Balkanu. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja. Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane”, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.


Ministar Radulović je rekao je da je na svim sastancima Crna Gora dobila dve jasne poruke.


“Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put zemlje i da postane prva sledeća članica EU, a i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu”, kazao je Radulović.
 

EPA/ Skupština Crne Gore

EPA/BORIS PEJOVIC

 

 

Naveo je da, bez obzira na slobodnu interpretaciju pojedinih medija da Crna Gora nema poverenje, kako je rekao, "našeg najvažnijeg saveznika SAD, samo njihovo prisustvo govori o tome da postoji puno poverenje između Crne Gore i SAD".


“Ono što sve nas zabrinjava kao građane je činjenica da kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam”, kazao je ministar.


Poručio je da jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima.


“Institucija koje neće zavisiti od političkih promena. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vredna života naših pokoljenja”, naveo je Radulović.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više