evropa sad
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

“Dok je bio u PES-u, a pre nego je postao predsednik, Milatović je javno i otvoreno optuživao Dritana Abazovića da pravi savez sa onima koji su odgovorni za ekonomsko i moralno posrnuće države”, naveli su iz PES-a.

Milatović: Dve trećine ispunjenih privremenih merila većinom rezultat rada 42. i 43. Vlade

Podsećaju,  Milatović je 8. avgusta 2022. godine upravo optužio Abazovićevu Vladu da je “neevropska”, navodeći pet razloga zbog kojih takvoj Vladi treba izglasati nepoverenje.

“Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima”, isticao je Milatović.

U PES-u naglašavaju da velike uspehe aktuelne Vlade za veoma kratko vreme ne osporavaju najznačajnije evropske adrese, pa dobronamerno sugerišu predsedniku države da se primarno bavi svojim poslom, umesto što preuzima ulogu zaštitnika Abazovićeve Vlade, koju je kao član PES-a oštro kritikovao i optuživao za zastoj evropskih integracija, što je potvrđeno i u izveštaju Evropske komisije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading