dritan abazovic
Foto: Printscreen

O Inicijativi DPS, SD i albanske partije DUA za smenu Mandića, crnogorski parlament je raspravljao i glasao juče, a nakon višečasavne rasprave većinom glasova ta inicijativa je odbačena. Protiv smene Mandića glasala su 44 poslanika, dok je za bilo 27 poslanika. 

Pokret Evropa sad (PES) podneo je zahtev da se inicijativa DPS za smenu Mandića skine sa dnevnog reda jučerašnje sednice, ali je taj predlog na samoj sednici povučen na insistiranje predsednika Skupštine. Poslanici opozicije u raspravi su izneli teške optužbe i uvrede na račun Mandića ponovo ga nazivajući "četničkim vojvodom" nedostojnim za tu funkciju jer vodi anticrnogorsku politiku. Poslanici opozicije pokušali su da ponize PES, okosnicu vladajuće koalicije u Crnoj Gori, tvrdnjama da je lider Nove srpske demokratije zapravo glavni ideolog politike tog pokreta i stvarni lider parlamentarne većine.

S druge strane čulo se da je lider aktuelne opozicije u Crnoj Gori predsednik GP URA i bivši premijer Dritan Abazović. Inicijativa za smenu Mandića podneta je zbog isticanja trobojke u kabinetu Skupštine, a glavna zamerka je protivljenje opozicije da lider NSD ostane na toj funkciji nakon što je bio domaćin predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PROMAŠUJEM KAO ONI SINOĆ Predsednik Vučić u Pambukovici šutira penale ⚽️ #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #vucic #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy ♬ original sound - Alo_portal


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading