andrija mandić
Foto: Printscreen/YouTube/ Glas Amerike VOA

“Sve što ne šteti interesima države, a koristi pravu javnosti da zna, treba da bude dostupno svima koji odlučuju o pravima i slobodama ljudi, kao i svakom građaninu demokratskog društva o pitanjima koja se tiču njegovog dobra i prava na siguran i slobodan život”, naveo je Mandić na društvenoj mreži "X".

Kako je dodao, uvažavanje prava javnosti da zna je jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva i načelo kojem sa poštovanjem i iskrenom privrženošću i ovim odgovorom želi da da na neophodnoj važnosti.

“Slobodna informacija je put do slobodnog čoveka. Onaj od koga se krije, kao i onaj koji ne zna ono što bi trebao znati, a tiče se njega ili čitavog društva, ne može biti neko koji odlučuje i donosi odluke i na taj način se ugrožava demokratija i njene vrline”, istakao je Mandić.

Zato, kako je kazao, iz dubokog uverenja i pune privrženosti ustavnoj demokratiji i vladavini prava šalje ovaj odgovor uveren da nije moralno kriti ono što pripada svima, niti sprečavati da oni koji hoće da znaju saznaju sve što ih se tiče, a ne šteti pravima drugih.

“Na samom kraju, smatram da bi u interesu građana bilo da se i druge državne institucije na ovaj način i u budućnosti odrede na slične zahteve sudova u Crnoj Gori”, poručio je Mandić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading