Infostan račun
Foto: Printscreen/FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i obustavlja postupak izvršenja, pri čemu su obezbeđeni posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika. Akcija reprograma duga sprovodi se u skladu sa Zaključkom Gradskog veća grada Beograda.

Kako navode na sajtu "Infostana" svi građani koji reprogramiraju dugovanja mogu da odaberu broj mesečnih rata, uz umanjenje glavnog duga i otpis kamate. Jednokratnim plaćanjem otpisuje se 15% glavnog duga, za plaćanje na 3 rate otpisuje se 12%, izmirenjem duga na 6 rata otpisuje se 10%, dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje 5% glavnog duga.

Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere. Korisnici socijalnih davanja mogu reprogramirati dug na maskimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje 20% glavnog duga. Za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata, dug od 30.000 do 50.000 se reprogramira na 24 rate, dug od 50.000 do 200.000 dinara se reprogramira na 48 rata, dok je za dug veći od 200.000 dinara omogućeno plaćanje na 60 rata.

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maskimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje 20% glavnog duga. Broj rata je regulisan u zavisnosti od visine ukupnog duga, kao i kod korisnika socijalnih davanja.

"Pozivamo Vas da počevši od 1. novembra 2023. sve do 30. aprila 2024. godine, posetite bilo koju od naših 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije, gde možete da se informišete i zaključite ugovor o reprogramu duga. Sve neophodne informacije o uslovima reprograma možete dobiti putem Servisnog centra grada 11-0-11, pozivom ekspozitura, putem mejla infostan@infostan.rs, kao i na sajtu preduzeća https://infostan.rs/. Korisnici će takođe uz oktobarski račun dobiti sve važne informacije o akciji reprograma duga", poručuju iz "Infostana". 

Bonus video: 

 

@alo_portal Zanimljiva scena pred početak meča u Lajpcigu: Nemci pustili Zvezdinu pesmu na razglasu, navijači oduševljeni #alo #alonovine #alodnevnenovine #crvenazvezda #fkcrvenazvezda ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading