MINISTARSTVO OBJAVILO SPISAK Ovo su nove cene za registraciju vozila!
Alo/ Ilustracija

 

S tim u vezi, ukazala se potreba da se kod oporezivanja porezom na upotrebu motornih vozila doslednije sprovede ustavni princip oporezivanja srazmerno ekonomskoj moći obveznika.

Navedenim izmenama i dopunama predloženo je da se umanji poresko opterećenje za ta vozila starosti preko pet do dvadeset godina.

Za vozila starosti preko dvadeset godina dodatno umanjenje nije predloženo, iz razloga što se za ta vozila i sada plaća 20% od propisanog iznosa poreza.

Takođe, dodatno umanjenje kod oporezivanja ovih vozila moglo bi se smatrati podsticajem za njihovu nabavku, što nije prihvatljivo sa stanovišta bezbednosti saobraćaja na putevima i unapređenja zaštite životne sredine.

Ovo su predložene cene registracije motornih vozila:

 

MINISTARSTVO OBJAVILO SPISAK Ovo su nove cene za registraciju vozila!

Foto: privatna arhiva

 

 

Cena registracije za motorna vozila preko 10 do 20 navršenih godina starosti:

MINISTARSTVO OBJAVILO SPISAK Ovo su nove cene za registraciju vozila!

Foto: privatna arhiva

 

 

Obračun je izvršen polazeći od iznosa poreza koji se plaća u 2021. godini. U decembru 2021. izvršiće se usklađivanje iznosa poreza koji se plaćaju u 2022-oj godini, indeksom potrošačkih cena za prethodnih dvanaest meseci, prema podacima republičke organizacije nadležne za poslove statistike.

Zbog toga će doći do izmene iznosa poreza koji se plaća nakon umanjenja tako usklađenih iznosa poreza po osnovu starosti vozila.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Milos

04.11.2021 13:43

Vozilo 2001-2500 kubika star 10-20god placa 20.000 rsd A vozilo 1900 kubika istog starosnog doba treba da plati 35.000 rsd Gde je tu logika ljudi moji?

Mile539

14.01.2022 12:24

@Boban - Kako ne razume? Vlasnik aluždije od 2 ipo iljade kubika da plati registraciju kao ja za jugića.