BMW
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Povlačenje pokriva širok spektar BMW serija i raznih modela, uključujući sve od kompaktnih serija 2 Active Tourer i X1, preko robusnih SUV linija kao što su X3, X4, X5, X6 i X7, do vrhunskih serija 5 i serija limuzina 7, kao i njihove M modele visokih performansi i električna vozila poput iX1, i5 i i7, piše Seebiz.

BMW

Foto: Shutterstock

 

 

Vlasnici vozila pogođenih ovim povlačenjem obavešteni su pismima u kojima se poziva da zakažu posetu svojim lokalnim BMW radionicama. Samo u Nemačkoj kontaktirano je skoro 47.000 vlasnika vozila.

Problem se, prema rečima proizvođača automobila, manifestuje kroz posebno upozorenje na displeju u kokpitu vozila, koje savetuje vozače da može biti potrebno više sile na pedalu i da izbegnu naglo kočenje. Glavni uzrok kvara nađen je u mogućem poremećaju signala u senzoru položaja motora, što može dovesti do kvara na hidrauličnom osloncu sile kočenja.

BMW

Foto: Shutterstock

 

 

Kao lek, BMW se obavezao da će zameniti integrisani kočioni sistem u svim pogođenim vozilima. Ovo povlačenje iz predostrožnosti pokriva niz modela proizvedenih između 2022. i 2024. godine, demonstrirajući proaktivan stav BMW-a u obezbeđivanju bezbednosti i pouzdanosti svog voznog parka, uprkos logističkim i tehničkim izazovima koje tako obimno povlačenje uključuje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading