Mark Kuban
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

„Mora da postoji način na koji možemo da slušamo prenos košarke Univerziteta Indijana… preko interneta“, prisetio se Kuban.

Tada se rodila njihova ideja za Broadcast.com, jednu od prvih platformi za striming te vrste. Kuban i Vagner su prodali kompaniju Yahoo-u za 5,7 milijardi dolara 1999. To je i dalje njihov najunosniji preduzetnički poduhvat, koji je nadmašio cenu od 6 miliona dolara za njegovu prvu kompaniju, Microsolutions, 1990. godine.

Uspeh Broadcast.com može da bude barem delimično povezan sa Kubanovom jednostavnom i jeftinom marketinškom strategijom. Danas vam je potrebna samo internet veza i mesečna pretplata za strimovanje video-zapisa. Krajem 1990-ih, Kuban je proveo sate u virtuelnim sobama za ćaskanje poput AOL-a ubeđujući ljude da kupe prave modeme i preuzmu pravi softver.

Mark Kuban

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

„Ako mi je bilo uzbudljivo da slušam te utakmice, to će biti uzbudljivo za sve navijače Husiersa svuda, i očigledno se odnosi na sve ljubitelje sporta“, rekao je Kuban.

Mark Kuban ne troši novac na marketing

Mesec dana kasnije, Kuban je ubedio 1.000 ljudi da strimuju na Broadcast.com. Kompanija je izašla na tržište tri godine kasnije.

Kuban i danas izbegava da troši novac na reklame i marketing. Umesto toga, on promoviše svoje kompanije obraćajući se novinarima, dajući intervjue u podkastima i oglašava se preko sopstvenih naloga na društvenim mrežama.

Njegova farmaceutska kompanija, Cost Plus Drugs, potrošila je 0 dolara na oglašavanje od lansiranja 2022. godine.

„Moj pristup marketingu i reklamiranju je da shvatim koliko malo mogu da potrošim da povećam svoju prodaju“, objasnio je on.

Mark Kuban

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Još jedan razlog zašto je Broadcast.com radio tako dobro je sreća, tvrdi Kuban. Veština i strategija vam mogu pomoći da budete dovoljno bogati da živite lagodan život, ali potrebna vam je sreća da biste postali milijarder, izjavio je ranije.

„Morao sam da budem prijatelj sa pravom osobom, a onda sam morao da pokrenem kompaniju koja je bila u tehnološkoj industriji baš kada je berza za internet akcije eksplodirala. Sve te stvari su se morale desiti da bih postao milijarder“, zaključio je Mark.

Izvor: BIZLife

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading