jestivo cveće
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kutija od pet grama jestivog cveća prodaje se u Beogradu za 600 dinara, dok kilogram košta neverovatnih 119.998 dinara! "Da nisam slikala, niko mi ne bi verovao", napisala je devojka, koja je fotografiju ovog neobičnog proizvoda, podelila na Tviteru.

jestivo cveće

Foto: Shutterstock

 

Kako je navela, jestive cvetove je zapazila u jednom poznatom lancu prodavnica u Srbiji, a komentari na njenu objavu ne prestaju da se ređaju.

"To se jede?!", je možda i jedan od najzanimljivih, s obzirom da ukazuje na to da mnogi za termin "jestivog cveća" nisu ni čuli.

Naime, ovo cveće se koristi za dekoraciju hrane u restoranima i poslastičarnicama, a neki ih stavljaju i u koktele. Na osnovu fotografije, procenjujemo da je reč o kadifi, šipurku, dan-noć...

 

 

"Znala sam da proizvodim pogrešno bilje, rasađujem kadificu iz saksije na celu njivu", stoji u jednom od komentara dok se drugi nadovezuje:

"Ja sam milioner onda, samo proleće da dođe".

Iako jestivo cveće defintivno jeste skupo, čini se da ipak srpski lanac preteruje sa cenom. Naime, jedan rasadnik u Novom Sadu prodaje kutiju od 50 komada jestivog cveća za 500 dinara, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading