IZDAVANJE GARAŽA POSTALO UNOSAN BIZNIS Mnogi su zainteresovani, evo i zašto
Alo/ V. Đ.

Uprkos padu prodaje nekretnina u drugom kvartalu ove godine, potražnja za garažama nije opala.

Mnogi kupuju garaže ne samo kao dodatak stanu, već i kao investiciju koja može doneti mesečni prihod od izdavanja do 200 evra.

Prema statistici RGZ-a, ranije je na svakih pet prodanih stanova u Srbiji prodavana jedna garaža. Međutim, sada se taj trend menja i svaki treći stan se prodaje sa garažom, što investitori često navode kao ključni faktor prilikom kupovine nekretnine.

Alen Sadiyeh, direktor jedne građevinske kompanije, ističe da je potražnja za garažama u stalnom porastu.

Kako on objašnjava s’ obzirom na to da porodice često poseduju više od jednog automobila, potreba za dva parking mesta postaje sve izraženija.

- Mi smo ovo imali u vidu i na našem projektu od 10 stanova, izgradili smo 14 parking mesta kako bi u najvećoj meri bi obezbedili komfor kupaca. Međutim, imali smo zainteresovane samo za garažno mesto, što smo u startu odbili, ali činjenica je da ljudi to vide kao dobru investiciju i žele tu da ulože - kaže naš sagovornik.

Ponuda garaža u Beogradu  Beogradu, cene garažnih mesta variraju. Na manje popularnim lokacijama kreću se od 10.000 evra, dok na ekskluzivnim mestima, poput Beograda na vodi, mogu dostići i preko 50.000 evra.

Trenutni oglasi pokazuju da se garažna mesta u Zemunu, kod Fontane i na Voždovcu prodaju za 10.000 evra, dok na Zvezdari cene variraju od 16.000 do 20.000 evra.

Na Dorćolu, garažno mesto od 13 kvadrata košta 27.000 evra, na Savskom vencu 32.000 evra, a na Novom Beogradu cene se kreću od 15.000 do preko 40.000 evra.

Izdavanje garaža postalo unosan biznis

Garažna mesta u Beogradu postaju sve popularnija kao investicija, posebno za izdavanje. Prema informacijama iz agencija za nekretnine, mnogi su zainteresovani za kupovinu garaže čak i bez kupovine stana, jer žele da je izdaju i ostvare redovan mesečni prihod. Međutim, prodaja stana bez parking mesta često je problematična.

Alen Sadiyeh ističe da investiranje u garaže ne donosi enormnu zaradu, ali pruža stabilan prihod. Garaže zahtevaju minimalno održavanje, a porez na njih je nizak. U Beogradu, cena izdavanja garažnog mesta varira od 100 do 300 evra mesečno, u zavisnosti od lokacije.

Rast inflacije i smanjenje vrednosti novca podstakli su građane da traže načine zaštite svog kapitala. Zbog trenutne neizvesnosti finansijskog tržišta i raznih previranja, mnogi se odlučuju za ulaganje u nekretnine, dok oni sa manje kapitala ulažu u garaže.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading