NAKON SKANDALOZNOG NAPADA AVGANISTANCA Stefan Nemanja dobija obezbeđenje: Muzej grada traži čuvare!

Nakon skrnavljenja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Spomenik Stefanu Nemanji
Spomenik Stefanu Nemanji, Foto: beoinfo

Zbog velike posećenosti monumenta, Muzej grada Beograda pokrenuo je pregovarački postupak za fizičko-tehničko obezbeđenje. Posle nemilih događaja, kada je Avganistanac uhapšen zbog sumnje da je u subotu odlomio deo krsta, procedura za izbor obezbeđenja je ubrzana.

migrant
Očtećenje na spoemniku, Foto: Printskrin

- Spomenik već čuva komunalna milicija - kaže direktorka Muzeja grada. - Sad će tokom dana, kada je najveća gužva, da ga čuvaju dvojica čuvara, a tokom noći će naravno, uz patrolu komunalne milicije biti i jedan muzejski čuvar.

Osim bezebdnosti, on će kontrolisati i koliko ljudi ulazi u prostor vizantijskog šlema, što zbog spomenika, što zbog poštovanja epidemioloških mera.

Osim za spomenik Stefanu Nemanji, Muzej grada raspisao je javnu nabavku za fizičko-tehničko obezbeđenje još devet spomenika. Na spisku su Muzej Ive Andrića, Muzej Paje Jovanovića, Muzej u Zemunu, zgrada u Zmaj Jovinoj, lokalitet Belo brdo u Vinči.

Policija je brzo nakon krađe, uhapsila Avganistanca. Kako navode u MUP, kod njega je pronađena i zaplenjena i manja količina marihuane i opojna droga za koju se sumnja da je hašiš.

Utvrđeno je da je on prekršio i obavezu napuštanja Republike Srbije u roku koji mu je određen.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi