VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI Prihvatilište za decu biće useljeno 25. februara

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Prihvatilište za decu Beograda biti useljeno u novi objekat 25. februara, na 60. godišnjicu osnivanja ove ustanove.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Kako prenosi Beoinfo, on je istakao da će u novom prostoru, u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, biti uvećan kapacitet prhvatilišta na 48 korisnika, koji će u novih 1.700 kvadratnih metara imati sve neophodne uslove.

"Prihvatilište od 1998. koristi prostor od 250 metara kvadratnih, koji nije po standardima i koji je nedovoljan za kapacitete ove ustanove. Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog značaja, Grad Beograd je obezbedio novi prostor čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih i neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika. Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem i da deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima", istakao je Vesić.

On je podsetio da je Prihvatilište za decu ustanova u nadležnosti gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da zbrinjava najosetljivije kategorije dece među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, decu bez roditeljskig staranja, decu ulice...

"Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece s problemima u društvenom ponašanju. U toku godine kroz Prihvatilište prođe od 400 do 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Takođe uvodi se i nova usluga socijalne zaštite - Svratište za tridesetoro dece", dodao je zamenik gradonačelnika.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi