Nije bilo zloupotreba na konkursu za razvoj preduzetništva

Sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković odbacio je tvrdnje Stranke slobode i pravde o navodnim zloupotrebama Sekretarijata u vezi sa konkursom za razvoj preduzetništva i zapošljavanja, dodajući da će zbog neistinitih navoda uslediti tužbe.

Milinko Veličković
Milinko Veličković, Foto: BeoInfo

Predsednica beogradskog odbora S SP Mila Popović je u video poruci objavljenoj na fb stranici te stranke, pre nekoliko dana, navela da su obišli 15 od 33 udruženja koja su,kaže, dobila na tom konkursu i nalaze se na rang listi, uz tvrdnje da je reč o "fantomskim" udruženjima jer se, kako kaže, nijedno od njih ne nalazi na adresi na kojoj je registrovano, nema svoju fb stranicu ni sajt niti je moguće stupiti u kontakt sa njima, kao i da su neka od njih osnovana samo par dan pre objavljivanja konkursa.

Veličković je ove tvrdnje Popović odbacila kao neistine i najavio da će protiv nje biti podneta tužba.

"Konkurs je u toku, nije završen kao što tvrdi Popović", rekao je Veličković i pojasnio da je lista koja je objavljena zapravo preliminarna lista kandidata koji su ispunili tehničke uslove konkursa. Naveo je da su konkurisala 64 udruženja/organizacije od čega je 46 podnelo traženu dokumentaciju, dok su ostali, koji to nisu učinili, otpali. "Tek sada komisija ima veliki posao pred sobom i u naredna dva do tri meseca biće objavljena konačna rang lista i tek tada mozemo da pričamo o onima koji su dobili sredstva iz ovih subvencija, a ne sada kada je konkurs u toku" poručio je Veličković. Sekretarijat za privredu je 4. januara objavio javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji Beograda za ovu godinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi