Dragan Đilas je doveo Beograd do bankrota, a sada je otkriveno i na koji način!

Situacija danas je skroz drugačija

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

Renomirana američka agencija za kreditni rejting Mudi objavila je 10. aprila procenu kreditnog rejtinga Beograda koja je veoma povoljna i pokazuje da se naš grad uspešno ekonomski oporavlja od bankrota u koji ga je doveo Dragan Đilas 2013. i da se ekonomski uspešno razvija, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da periodični izveštaj agencije za kreditni rejting Mudi ocenjuje "kreditni profil grada Beograda (Ba3)" ocenom da "odražava zdrav operativni učinak i povećani kapacitet samofinansiranja, kao i poboljšanu i zadovoljavajuću poziciju likvidnosti".

Zamenik gradonačelnika je istakao da "rejting uzima u obzir i dalje relativno visoku stopu zaduženosti grada" zbog duga od 1,2 milijardi evra koje je ostavio prethodni gradonačelnik Ðilas, ali da agencija konstatuje da "nivo zaduženosti Beograda opada" i konstatuje da je Beograd "središte srpske nacionalne privrede".

Vesić je, kako je saopšteno, rekao da agencija Mudi konstatuje da "kreditni izazovi obuhvataju visoke potrebe grada za investicijama".

"Rukovodstvo grada je svesno da su za razvoj našeg grad neophodne nove investicije i zato poslednje tri godine svake godine izdajemo građevinskih dozvola za preko miliona kvadrata i veoma smo otvoreni za investicije", rekao je Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Dodao je da je zato nezaposlenost u Beogradu danas ispod 10 odsto, a pre samo šest godina bila je skoro 24 odsto.

Agencija Mudi je u svom izveštaju konstatovala "da grad Beograd uživa veliku verovatnoću da će dobiti izuzetnu podršku Vlade Srbije (Ba3)" što je potvrda politike predsednika Aleksandra Vučića koji uvek pomaže rad svih lokalnih samouprava, ali najviše Beograda koji daje 40 odsto srpskog bruto domaćeg proizvoda, rekao je Vesić.

Konstatovao je da izveštaj američke agencije za kreditni rejting potvrđuje da se u Beogradu vodi domaćinska i odgovorna ekonomska politika zbog koje se prestonica uspešno razvija.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Detlic
  20/04/2019 - 11:21
  Ako je to tacno zasto institucije ove drzave ne rade zasto su placene.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi