DA LI STE ŠTEDIŠA ILI RASIPNIK? Zvezde otkrivaju koji znak ume SA NOVCEM, a koji ne!

Ukoliko ste sumnjali da su planete ovde "zakazale" evo astrološkog objašnjenja da niste u pravu!

Pare, Dobitak, Novac, Dolari, Lutrija
Foto: Shutterstock

Stručnjaci iz oblasti astrologije tvrde da "zvezde" utiču na to kako i koliko trošite novac, pa proverite, da li uspešno štedite ili jedan od onih što se rasipaju sa istim!

 

Ovan

Njihovo ponašanje zna da zavara! Sa njima nikada ne znate na čemu ste. Njihov odnos prema novcu je u stvari prilično detinjast. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove, jer vole da paradiraju sa skupocenim automobilima, glamuroznim imidžom, i uglavnom daju novac na svoja lična zadovoljstva. Kada ih uhvati "napad" darežljivosti, onda poklanjaju sve što im padne na pamet, kupuju prijateljima poklone, idu u kladionice. U stvari od njih treba uzeti kreditnu karticu. Novac ih hoće i na lutriji i uvek imaju više nego što biste ikada pomislili. I kada su totalno bez novca, ostavljaju utisak da ga imaju dovoljno. OVDE pročitajte ko su 5 najpožudnijih znakova! 

Bik

Ovaj znak je u stanju da od samog sebe sakrije novac! On kao da "zaboravi" gde ga je ostavio i uvek u šteku ima nešto za "crne dane". Školski primer uspaničenog štediše koji više voli da razmišlja o tome šta će da uštedi, a u stvari retko da mu to i polazi za rukom. Voli luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, žene vole lepo uređen dom, lepu garderobu, nakit, darežljivi su i kako onda da im ostane novac. Stiču ga vrednim radom i lakše im je da planiraju neke nove poslove i da zasuču rukave nego da sebi uskrate bilo šta što požele.

Pare, novac, dečko, devojka, par
Foto: Shutterstock

Blizanci

Oni su negde na zlatnoj sredini. Umeju i da uštede, a znaju i da opuste "ručicu". Vole da troše, ali vole i da imaju. Uvek se nekako snađu i uvek im neko pomaže. Postoji uvek neka jaka figura u njihovom životu, bilo da je to bračni partner, neko od roditelja, i oni se snađu. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu biti prilično hiroviti i trošiti novac na nepotrebne stvari. Vole da kupuju jeftine nepotrebne sitnice, ali za sve što se tiče doma i njihove udobnosti nikada neće žaliti poslednji dinar koji daju. OVDE pročitajte koji horoskopski znak dominira gde god se pojavi! 

Rak

Oni su pravi proračunati kalkulanti! Ima ekstravagantan odnos prema novcu iako važi za štedišu. U stvari, vrlo mudro rukuje novcem. Štedi, ili pazi na svaki dinar a onda kupi sebi nešto što odavno želi ili potroši na putovanje. Voli novac i uvek ima kalkulator u ruci, mada se pravda svima da mu do novca nije stalo. Pre će odabrati dobro plaćen posao nego onaj u kojem uživa. Mnogo stiče preko rada sa strancima, preko posla koji ima veze sa nekretninama ili putem nasledstva. Žene Rakovi često dođu do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Besparica, novčani problemi, novac, problemi
Foto: Shutterstock

Lav

Kako "kralj životinja" a da oko nije samo glamur i sjaj? Pa samo zbog njega Sunce i postoji? Šalu na stranu, ovaj znak važi za one koji uživaju u tome da sve "šljašti", ali žene retko sebi kupuju pravi nakit, pre cipele, ili će dati veliki novac na poslednji modni hit, bilo kakvu bezvrednu krpicu. Muškarci vole da daju novac na dobru sportsku opremu, san im je da imaju skupocen automobil, dobar čamac, svaki dinar će dati za svoju ličnu udobnost. Kako dobiju platu, svrate u prvu poslastičarnicu ili na roštilj, onda sebe časte nekom knjigom, sportskim rekvizitom, izvedu partnerku na večeru, kupe deci poklone i kukaju kako nemaju novca. Žene su podjednako detinjaste u odnosu prema novcu, ali i jedni i drugi imaju sreće na lutriji. OVDE pročitajte koja 3 znaka će slaviti ovog proleća!

Devica

Voli sve što je otmeno i glamurozno više nego što bi se reklo na prvi pogled. Njen izgled, bez obzira na to da li se radi o ženi ili mušakrcu, pre će odati skromnost, ali one imaju svoje snove za koje štede i poslednji dinar. To često mogu biti egzotična putovanja ili neki vredan umetnički predmet. Hoće ih sreća više nego što bi se reklo i često dobiju sjajnu poslovnu ponudu, dobru platu ili dobitak na lutriji. Vole da troše na društvo, da sede u kafanama, kafićima, otmenim restoranima, svejedno, ali neće žaliti novac da daju na nešto što drugi mogu smatrati bacanjem para. To se kod Device ne može desiti. Ona zna u šta ulaže svaku paru, jer to radi intuitivno.

 

Vaga

Možda i najveći materijalista od svih! Voli novac više nego "leba" da jede, i znatno više nego što bi se reklo na prvi pogled. I ona spada u one znakove za koje je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhe, te će potrošiti na putovanja, na kozmetičare, na skupe kreme, kvalitetnu obuću, prijatne izlaske. Nije joj preterano stalo, ma kog da je društvenog ranga, da ulaže u stambeni prostor, ali ako ga dobije, bilo od roditelja, ili preko partnera, uložiće u njegovu funkcionalnost, a ne na glamur. Vaga je pomalo snob van kuće a komformista u domu, mora imati dobre tehničke uređaje i sve što može da joj olakša svakodnevicu.

Škorpija

Evo pravog biznismena. Škorpija voli da pravi finansijske transakcije, voli rizik, novac je za nju kao ruski rulet, nikada ne zna da li će biti na dobitku, gubitku. Novac je za Škorpiju pravi afrodizijak i podiže joj adrenalin, tako da ćete najuspešnije biznismene naći menju predstavnicima ovog znaka. Pri tom, može ostaviti otključana kola, kuću, i to joj nije bitno, i ako je pokradu, ide dalje, nikada se ne predaje. Voli da poklanja i veoma je velikodušna. Jer uglavnom uvek i ima šta. OVDE pročitajte kakve nas životne okolnosti očekuju o 15. maja! 

Strelac

Klasičan predstavnik šeprtlje sa novcem. Sklon tome da izgubi kreditne kartice, novčanik na putu... E to je Strelac. Ali ne postoji ni znak koji će lakše da se snađe. On nikada nema i uvek ima. Ne postoji znak koji je u stanju da više zabrlja sa novcem i da se lakše snađe, od njega. On uvek ima svitu oko sebe koja ga opslužuje, ali on ništa ne traži. Kao dobra kuca pogleda tužnim očima i svi se sjate oko njega da mu rešavaju probleme. Kada samo hoće, može da zgrne čitavo blago, ali je u duši klošar, filozof i putnik. Važan mu je psihički mir, tako da ga novac u stvari mnogo i ne zanima. A kada dobije na lutriji, čašćava sve redom.

Novac pare štednja bogatstvo
Foto: Shutterstock

Jarac

Oni idu iz krajnosti u krajnost! Predstavnici ovog znaka su ili potpuno opušteni ili krajnje izbezumljeni zbog novca. Pošto sa tako ekstremnim osećanjima ne mogu da izađu nakraj, ipak nađu neku zlatnu sredinu i nauče da ga razumno troše i da se mnogo ne opterećuju finansijama, ali uvek potraže neko dobro plaćeno radno mesto koje im može obezbediti sigurnu egzistenciju. Najviše vole da zarađuju radeći na dva ili više paralelnih poslova. Najradije daju novac na decu, na lična zadovoljstva, ulažu u trajne vrednosti, kuću, vikendicu, nakit, slike. OVDE pročitajte šta numerologija predviđa za maj mesec! 

Vodolija

Vrlo mistični po pitanju svega ali najviše po pitanju finansija. Sa njima nikada ne možete da znate na čemu ste! Znak za koji nikada ne znate šta ima, šta nema. Verovatno ni on sam ne može da kontroliše svoje izdatke i prihode, jer uvek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje. Voli biznis, i spremna je da rizikuje i da uđe u neke kombinacije koje svima izgledaju na granici razuma, a ona profitira. Uvek ima od koga da pozajmi i ima na koga da se osloni ako ostane bez novca, jer ima prijatelje koji će joj se naći pri ruci. Darežljiva je prema deci, voli da ima udoban životni prostor.

Banka, kartice, štednja, žena
Foto: Shutterstock

Ribe

Prilično haotičan znak kada je novac u pitanju. Rodno mesto donosi sreću, bilo da ostane da živi u rodnoj kući ili preko roditelja dobije nasledstvo. Ima dosta sreće s novcem, uglavnom je prilično darežljiv i rasipan znak. Ribe bi trebalo da budu u svemu umerenije pa i u pogledu novca. Ponekad idu u krajnost i žive skromno, samo da ne bi morale mnogo da rade. Mogu da rade i poslove koji im ne odgovaraju, ne misleći o zaradi, iz ličnog komfora. Često igraju igre na sreću i dobijaju, čak i poveće svote. OVDE pročitajte veliki prolećni horoskop! 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi